nincs cím

2012-06-21

sponsored links

Fejes saláta

íz emlék a régvolt szokások felelevenítésével

A régi magyarság ízléskultúrájának gazdag és kifinomult lelke él itt tovább, úri apáink és nagyapáink vidéki háztartásainak szelleme; s egy leheletnyi még a 18. századi, barokk magyar kultúra szellemébõl. Krúdy Gyula szellemébõl lebeg itt valami .

Manapság a fejes salátát csak összetépkedik és úgy tálalják különféle öntetekkel vagy savanyú lében.
Régebben a fejes salátát negyedelték és úgy tálalták átitatva salátalével ,tejfellel meglocsolva ! Az volt ám az igazi , amikor levágtunk belõle egy darabot és azt bekapva csak úgy hersegett , harsányan a fogaink alatt mikor nagy szájjal haraptuk .A mostani tépkedett salátát lehet ám tömködni befelé a szájüregbe ,de ez már nem az igazi , ez már egy kicsit dekadens , felaprította a rohanó világ !

A kép forrása: http://pszichowellness-konyha.blogspot.hu/2010/05/tejfolos-fejessalata.html

Tehát miután a fejes salátát bõ vízben többször átmostuk és a fonnyadt leveleket letéptük, salátacentrifugával ...

Folytats a blogon ... gasztropusztitas.blogspot.com/2012/06...

sponsored links

Keres?s