nincs cím
sponsored links
Pergelt leves
- ezt akkor készítik mikor semmi sincs otthon és gyorsan kell fõzni valamit - 10 perc alatt elkészül -
Régi paraszti étel , általában reszelt tésztából vagy lebbencs tésztából készítik , de mifelénk /Szatmáron / pirított grízgaluskából készül .
Ez egy nagyon egyszerû leves , szinte semmi sincs benne csak zeller zöld , petrezselyem zöld és esetleg egy kis lestyán zöld , só bors ! Régen nem volt levespor ,leveskocka vagy ételízesítõ ,ma már azt is használnak, bár én ezeket az adalékok miatt nem javallom ! Odatesszük a vizet fõni a levesnek a zöldekkel , megsóztuk és amikor fõ akkor belefõzzük a levesbetétet .
Ez egy nagyon egyszerû leves , szinte semmi sincs benne csak zeller zöld , petrezselyem zöld és esetleg egy kis lestyán zöld , só bors ! Régen nem volt levespor ,leveskocka vagy ételízesítõ ,ma már azt is használnak, bár én ezeket az adalékok miatt nem javallom ! Odatesszük a vizet fõni a levesnek a zöldekkel , megsóztuk és amikor fõ akkor belefõzzük a levesbetétet .
A levesbetét : grízgaluska tésztát készítünk 1 tojásból , 3 csapott evõkanál grízbõl , apróra vágott petrezselyem zöldet keverünk hozzá , sózzuk borsozzuk . Palacsintasütõbe kevés zsiradékot forrósítunk és beletesszük a tésztát ,kb. fél centi vastagságúra , palacsinta formára lapítjuk és pár perc alatt mindkét oldalát pirosra pirítjuk-magyarán megpergeljük-majd ...