nincs cím
sponsored links
A sertéspörkölt nokedlivel posztomnál már írtam, hogy kb 2 kg-os darab bõrös lapockát találtam a fagyasztóban. Hát ennyit egy kétszemlyes család hétköznapokon azért nem fogyaszt el. Gondolkodni kellett, hogyan is lehet gazdaságosan elosztani és úgy elkészíteni, hogy ugyanabból a húsból legalább három alkalommal mindíg mást együnk.
Elõször is a lapocka darabból lelvágtam három jó nagy szeletet, azt befûszereztem és egy jól zárható edényben pihen a hûtõszekrényben kivárva sorát, hogy mi fog belõle készülni. (Ez majd késõbb jön)
A maradék bõrös lapockát megformáztam, a leesõ részekbõl készült a pörkölt, a megformázott részt (fenti kép) bepácoltam, s három nap után belehelyeztem a sonkaprésbe, majd egy edénybe téve annyi vizet öntöttem alá, hogy kb egyharmadig érje a prést. 3 óra hosszáig 70 fokon "aszalódott" a sütõben. Amikor kihült, préssel együtt betettem a hûtõszekrénybe és csak ...