nincs cím
sponsored links
Szeretettel meghívjuk Önt és barátait
táplálkozástudományi és életmód-elõadásainkra:
NEM TITOK AZ EGÉSZSÉG - 2012/1.
Az elõadásokat kéthetente keddenként, 18 órai kezdettel,
a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) dísztermében tartjuk
(1123 Budapest, Alkotás u. 44.)
2012. február 7. Silány termék, gazdag gyártó - avagy hogyan készülnek közkedvelt élelmiszereink?
Igazak-e a rémhírek a párizsiról? Hogyan gyártják az ömlesztett sajtot, a fagylaltot, az üdítõitalokat? Melyek a gazdaságos gyártás titkai, és hogyan hatnak az ipari manipulációk az egészségünkre?
Február 21. Hús, szója, vagy valami más? A szójaparadoxon
Miért terjedtek el a szójatermékek, és van-e káros hatásuk? Hogyan készülnek az egyes szójatermékek? Milyen fehérjeforrásokat fogyaszthatunk?
Március 6. Az életmód-változtatás agykémiája, döntéseink "hatalma"
Ingerületátviteli rendszerek az agyban, belsõ késztetéseink szabályozása, a rossz szokások legyõzésének agykémiai alapjai. A szerotonin, endorfin, adrenalin, oxitocin, dopamin termelésének életvitelbeli és érzelmi ...