nincs cím
sponsored links
Házi füstölt kolbász ....
December közepe táján volt,hogy disznó vágáson jártunk abban a dunántúli faluban ahol a Nagyszüleim laktak, szinte minden évben. Igen, mentünk mi a pestiek is, aztán késõbb mikor már nem akartak vágni Nagypapáék, Apukám vette át a stafétát, a helyszín azonban nem változott a szülõi-, nagyszülõi ház maradt. Jutott mindenkinek a disznótorosból így is, jöttek a testvérei is együtt a család, meg volt mindenkinek a feladta. Mi,mint a többiek is már elõzõ nap érkeztünk. Elõtte már megpucoltuk a fokhagymát, elõkészítettük otthon a fûszereket, éjszakákat böngészte Édesapám a szakácskönyveket (internet hiányában ) ötletet keresve új ízek kipróbálására, nem riadva vissza az újítástól, így volt citromos kolbász és vadhússal kevert is .....
A nagy napon hajnalban keltünk mindannyian , (én is a gyerek ) pálinkával fogadták a böllért aki szaktudásával segítette a disznó feldolgozását. Néha volt hó is akkor még nagyobb volt az élmény, csak jó idõ azaz, hideg legyen mondogatták mindig ...