nincs cím

2012-01-16

sponsored links


Házi  füstölt kolbász ....

December közepe táján volt,hogy disznó vágáson jártunk  abban  a dunántúli  faluban ahol  a Nagyszüleim laktak,  szinte minden évben. Igen, mentünk mi  a pestiek is,  aztán késõbb mikor már  nem akartak vágni  Nagypapáék,  Apukám vette át a stafétát, a helyszín azonban  nem változott a szülõi-, nagyszülõi ház maradt. Jutott mindenkinek  a disznótorosból  így is, jöttek a testvérei is  együtt a család, meg volt mindenkinek  a feladta. Mi,mint a  többiek is már elõzõ nap érkeztünk. Elõtte már megpucoltuk  a fokhagymát, elõkészítettük otthon a  fûszereket,  éjszakákat böngészte  Édesapám a szakácskönyveket (internet hiányában ) ötletet keresve   új ízek kipróbálására,   nem riadva vissza az újítástól, így volt citromos kolbász és vadhússal kevert is  .....
A nagy napon  hajnalban keltünk  mindannyian ,  (én is  a gyerek ) pálinkával fogadták a böllért  aki  szaktudásával segítette a disznó feldolgozását. Néha volt hó is akkor még nagyobb volt az élmény, csak jó idõ azaz,  hideg legyen mondogatták mindig  ...

Folytats a blogon ... rozmaringesibolya.blogspot.com/2012/0...

sponsored links

Keres?s