nincs cím
sponsored links
Mézes, narancsos, csokoládés szelet
( Forrás: Nõk lapja konyha desszert 2018/1)
Nem bírtam tovább...kölcsön fotógéppel dolgoztam. Nagyon jó recept, de egy kis csavart tettem bele. A narancslekvártól még puhább és narancsosabb lett a sütike.
Hozzávalók egy 15x20 cm-es tepsihez:
a tésztához:
( Forrás: Nõk lapja konyha desszert 2018/1)
Nem bírtam tovább...kölcsön fotógéppel dolgoztam. Nagyon jó recept, de egy kis csavart tettem bele. A narancslekvártól még puhább és narancsosabb lett a sütike.
Hozzávalók egy 15x20 cm-es tepsihez:
a tésztához:
- 50 dkg liszt (én félfogós lisztet használtam)
- 10 dkg lágy vaj/margarin
- 10 dkg cukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 tojás
- 10 dkg folyékony méz
- 17,5 dkg tejföl
a krémhez:
- 20 dkg étcsokoládé
- 25 dkg mascarpone
- 1 db kezeletlen narancs héja
- narancslekvár
- narancslikõr
a mázhoz:
- 3-4 evõkanál víz
- 5 dkg holland kakaópor
- 10 dkg cukor
- 3 dkg étkezési keményítõ
- 10 dkg vaj/margarin
Így készül:
1,
A tészta hozzávalóit összekeverjük, összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva egy éjszakára hûtõbe tesszük.
2,
Másnap 4 egyenlõ részre osztjuk, kb. 3-5 mm vastag, 20x25 cm-es lapokat nyújtunk belõle.
180 fokra elõmelegített sütõben, egyenként aranysárgára sütjük.
3,
A krémhez vízgõz fölött felolvasztjuk a csokoládét. Kavargassuk közben, sokkal hamarabb olvad. Kicsit hûtjük, majd hozzákeverjük robotgéppel a mascarponét, és a reszelt narancshéjat.
4,
Itt jön a csavar...a lapokat ecsettel megkenjük a narancslikõrrel, narancslekvárral, és a csokikrémmel. Mindezt vékonyan.
5,
A mázhoz felforraljuk a vizet, kakaóport,cukrot és keményítõt, végül hozzáadjuk a vajat, és fényesre keverjük.
Leöntjük a süteményt a mázzal, hûtõbe tesszük, majd felszeleteljük.