nincs cím
sponsored links
Fekete spagetti - kicsit büdös ale jó
Mert egyesek úgy vélik hogy a hal büdös , de nekik büdös a jó szilvapálinka is , a savanyú káposzta , vagy a fokhagyma és még sorolhatnám ....
Sokak számára ez az abszolút kakukktojás, hiszen mi is lenne büdös a halban? Pedig, higgyük el, vannak sokan, akik azért nem szívesen falatoznak ebbõl az ízletes, tápláló és egészséges eledelbõl, mert idegenkednek az illatvilágától. Lázba hozza, mint úrikisasszonyt a halkonzerv ? .....-budos-de-nagyon-jo-
Általában készen vett , tintahal tintájával színezett spagettibõl készül de nem ritka mikor friss tintahaltinta és durum spagetti felhasználásával készítik . Tintahal karikákkal az igazi de készítik tenger gyümölcseivel és szardíniával is mint ahogy az alábbi étel készült .
Íme a recept 2 fõ részére :
Hozzávalók :
- 100 gr. spaghetti al nero di sepia
- egy kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 drb. szárított paradicsom /olajban eltett
- 10 szem zöld olajbogyó / sós lében eltett
- egy jóféle szardínia / konzervbõl / olajban eltett cca. 125 gr.
- egy csípõs paprika
- egy fél citrom
- egy kis grana padano / csak úgy mutatóba
Elkészítés :
A spagettit a szokásos módon el kezdjük fõzni , közben egy serpenyõben a konzerv olaján elkezdjük pirítani a felaprított fokhagymát , az apróra vágott vöröshagymát és a csípõs paprikát , miután a hagyma megüvegesedett hozzáadjuk a szárított paradicsomot és az olajbogyót is , majd a szardíniával együtt összesütjük. Mikor a spagetti már al dente , leszûrjük , a fõzõvízbõl egy keveset meghagyunk , a spagettit a serpenyõbe borítjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval , öntünk rá egy merõkanálnyit a félretett fõzõvízbõl és rázogatva , kavargatva együtt sütjük egy keveset míg a fõzõvíz eltûnik . Azon nyomban tálaljuk , citromkarikákat adunk melléje , megcsepegtetjük egy kis frissen facsart citromlével és meghintjük egy kis grana padano sajttal de ez el is maradhat .