nincs cím
sponsored links
Tök jó spagetti
Tökvirágos /cukkini / spagetti
Sárgát virágzik a tök.....; épp itt az ideje egy jó nyári spagettinek . Térjünk is rá az olaszok által oly kedvelt és szeretett tökvirágos vagy inkább cukkini virágos spagetti készítésére .
Hozzávalók:
1 kis lila hagyma / salotta
6 cukkini virág
1 kis csokor aprított petrezselyemzöld
1 cikk fokhagyma
1 csili paprika
10 gr. olvasztott vaj
75 gr. reszelt parmezán
1 tojás sárgája
2,5 dcl. alaplé / zöldségleves kockából
4 paradicsom
1 kis sáfrány
3 k extra-szûz olíva olaj
só
fekete bors
320 gr. spagetti / durum
Elkészítés:
Oda teszünk a tûzhelyre egy a spagetti fõzéséhez megfelelõ méretû fazekat , vízzel és egy kis sóval és forraljuk fel.
Eközben egy serpenyõben melegítjük az olajat és a vajat , meghámozzuk és felaprítjuk a hagymát , a fokhagymát meg a csili paprikát valamint a petrezselyemzöldet . Amikor a zsiradék felforrósodott ezeket hozzáadjuk , egy keveset fonnyasztjuk , ügyelve hogy oda ne kapjon , kevergetjük és hozzáadunk 3 k alaplét amivel együtt pároljuk. Ezalatt megmossuk a cukkini virágokat , megtisztítjuk , eltávolítjuk a kocsányokat és a bibéket , hideg vízzel leöblítjük , majd papírtörlõvel óvatosan megtörölgetjük , ezután egy táblán finomra / ujjnyi vastagságúra / keresztbe felaprítjuk .
Mialatt készül a szósz hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és a durvára vágott sáfrányt , majd egy kis idõ múltán a cukkini virágokat is , együtt pároljuk kb. 5 percig .
Nem megfeledkezve a spagettirõl , azt is beletesszük a forrásnak indult fõzõvízbe és al dentére fõzzük . Míg a tészta fõ , kiegészítjük és befejezzük a mártást .Egy megfelelõ üveg vagy porcelán tálba , amiben majd felszolgáljuk a spagettit felverjük a tojássárgáját a parmezán sajttal , miközben hozzákeverünk 4 evõkanál alaplét és az elkészült mártást , sózzuk ,borsozzuk , keverjük jól össze , majd hozzáadjuk a készre fõtt spagettit . Forrón tálaljuk !
- mivel a sím kártyám elveszett , a képek forrása :