nincs cím
sponsored links
Töltelékes kelkáposzta
Hamarosan jön a nehéz ételek ideje. Ez a káposztás étel, sokkal könnyedebb mint mondjuk a székely, vagy töltött káposzta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy ne készüljön egy jó kis töltött káposzta, de érdemes kipróbálni. Én burgonyapürét adtam hozzá, viszont önmagában is laktató fogás.
Hozzávalók 10 db-hoz:
Hamarosan jön a nehéz ételek ideje. Ez a káposztás étel, sokkal könnyedebb mint mondjuk a székely, vagy töltött káposzta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy ne készüljön egy jó kis töltött káposzta, de érdemes kipróbálni. Én burgonyapürét adtam hozzá, viszont önmagában is laktató fogás.
Hozzávalók 10 db-hoz:
- 10 nagy levél kelkáposzta
- 40 dkg darált hús(választható)
- 30 dkg mirelit vegyeszöldség
- 1 evõkanál olaj
- só
- bors
- 2 x 0,5 dl tejszín
- 1 evõkanál étkezési keményítõ
Így készül:
1. A káposzta leveleket sós vízben 5 percig fõzzük, majd jeges vízbe tesszük, hogy szép zöld maradjon.
2. A darált húst forró serpenyõben a kanál olajon megpirítjuk.
3. Hozzákeverjük a zöldségeket, és fedõ alatt puhára pároljuk a hússal.
4. A 0.5 dl tejszínt elkeverjük a keményítõvel, és hozzáadjuk a keverékhez.
5. Betöltjük a leveleket, és hõállótálba sorakoztatjuk.
6. A másik 0.5 dl tejszínt sózzuk, borsozzuk, és ráöntjük a káposztákra.
7. 170 fokos sütõben fél óra alatt készre sütjük.