nincs cím
sponsored links
A füstölt makréláról nem akarok túlzottan áradozni, ha találkoztok vele feltétlen ki kell próbálni. Nekem most szerencsém volt, és tudtam filét vásárolni, ugyi ez valamivel praktikusabb mint az egész, de (a jajveszékelés megelõzve) ebben is elõfordulhat szálka...
Mentségére szolgáljon... a hal az egy ilyen állat ??
FÜSTÖLT MAKRÉLASALÁTA
Hozzávalók:
1 db egész makréla vagy 1-2 csomag filé (súly függõ)
30 dkg paradicsom
1 kisebb kigyóuborka (kb. 20 centi ? ?)
1 fej lilahagyma
4 ek. olívaolaj
salátafélék
bors, só
A paradicsomot, az uborkát és a lilahagymát kis kockákra daraboljuk; egy tálba rakjuk, megsózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, összekeverjük és legalább félnapig hûtõben érleljük.
A salátaféléket tányérra tépkedjük, az összeérett zöldségeket (paradicsom, uborka, lilahagyma) ráhalmozzuk, a makrélafilét pedig lazán kézzel rácsipkedjük.
ÕrültenJóÉtvágyat kívánok hozzá.