nincs cím

2017-12-08

sponsored links

Mindig is kívánós tekintettel figyeltem a fõzõs mûsorokban azokat a leveseket, amiket a külföldi emberkék fõznek.
Kevés alapanyagból, lassan forralva és gyönyörûen sûrû...
...nem tudok mást mondani ki kell próbálni!
Én is így tettem, most épp paradicsomosan, fokhagymásan fûszeresen ?





FOKHAGYMÁS PARADICSOMLEVES,
   CSIRKEHÚSSAL ÉS SZALONNÁVAL
Hozzávalók:
25 dkg csirkemell
10 dkg kolozsvári szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
4 ger. fokhagyma
1 nagy dob. paradicsompüré (140g)
5 dkg apró tészta
2 ek. liszt
majoránna
kakukkfû
balzsamecet vagy cukor
ízlés szerint sajt
A szalonnát és a vöröshagymát kis kockákra vágjuk é együtt üvegesre sütjük. Ez idõ alatt a csirkemellet is felkockázzuk és az alaphoz adjuk, szépen megpirítjuk. Aztán meghintjük 2 csapott evõkanál liszttel, elkeverjük, hozzáadjuk zúzva vagy durvára vágva a fokhagymát, megsózzuk, fûszerezzük, felöntjük 1 liter vízzel, simára keverjük és jöhet a paradicsompüré.
Bele-bele kevergetve lasú forrással kb. 15 perc alatt készre fõzzük.
Külön kifõzzük az apró tésztát, majd belekeverjük a levesbe, és ezzel is sûrûbb hatást érünk el.
Csak 1 tipp: A paradicsomlevest az általában, és alapból kicsit édeskésebben szeretjük, ezért mindenki ízlésének megfelelõen cukrozza.
?és még egy: Én most nem tettem bele cukrot, hanem ehhez a mennyiséghez 2-3 evõkanálnyi balzsamecetet kevertem,  így és egy isteni, finom, pikáns, sûrû levest kaptam.














... és ha úgy jobban esik,egy kis reszelt sajtot is kínálhatunk mellé ?



Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/12/...

sponsored links

Keres?s