nincs cím
sponsored links
Brownie keksz vörös áfonyával
Ugye jól gondolom, hogy rajtam kívül egyikõnknek sincs túl sok ideje az ünnepek elõtti nagy hajtásban. Nem mintha a klasszikus Brownie túl idõigényes és bonyolult lenne, de ez a puha keksz mégis másképp muzsikál. Egyszerû, gyors, és nagyon kiadós. Nem utolsó sorban, igazán szuper vendégváró.
Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
Ugye jól gondolom, hogy rajtam kívül egyikõnknek sincs túl sok ideje az ünnepek elõtti nagy hajtásban. Nem mintha a klasszikus Brownie túl idõigényes és bonyolult lenne, de ez a puha keksz mégis másképp muzsikál. Egyszerû, gyors, és nagyon kiadós. Nem utolsó sorban, igazán szuper vendégváró.
Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
- 20 dkg vaj/margarin
- 2 dl tej
- 3 púpozott evõkanál kakaópor
- 35 dkg cukor
- 1 dl natúr joghurt
- 2 tojás
- 40 dkg liszt
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 20 dkg aszalt vörös áfonya
A vajat, tejet, kakaót, cukrot, gõz fölött kevergetve megolvasztjuk. A tûzrõl levéve kevergetjük tovább, majd a joghurtban elkevert tojásokat lassan hozzáadjuk.
A sóval és szódabikarbónával, felaprított aszalt gyümölccsel elkevert liszttel jól összedolgozzuk a masszát.
Sütõpapírral bélelt tepsire evõkanállal halmokat adagolunk kellõ távolságban, majd 170 fokra elõmelegített sütõben 10 perc alatt megsütjük a korongokat.
Miután kihûlt tegyük dobozba, ügyelve arra, ne száradjon ki.