nincs cím

2017-11-05

sponsored links

                        Pásztorpite Aranymorzsa-módra



Tulajdonképp adhattam volna a "mindent bele" nevet is ennek az ételnek, de hát abból olyan sok van. Szinte minden adott volt hozzá a frigóban, persze külön-külön terveztem belõlük valamit fõzni. Idõhiányában viszont összegereblyéztem az összes alapanyagot.

Hozzávalók 6 fõre:
  • 1 db csontozott,bõrõs csülök
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db cukkini
  • 1 db patisszon
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1/2 evõkanál zsír
  • nagy csokor kapor
  • bors
  • 5 dkg liszt
  • 3 dl sûrû tejszín
  • 6-7 db burgonya
  • 1 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt cheddar sajt





Így készül:
A hagymát felaprítjuk, a zsíron kissé megpirítjuk majd fedõ alatt kevés vízzel puhára pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott csülköt és kevergetjük néhány percig.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított kapor felét és felöntjük vízzel.
A krumplit sós vízben megfõzzük, leszûrjük ,majd összetörjük. Hozzáadjuk a vajat, tejet és reszelt sajtot.
Körülbelül egy óra múlva hozzáadjuk a húshoz a felkockázott cukkinit,répát és patisszont, a maradék kaprot, rászórjuk a lisztet és besûrítjük a tejszínnel. 
Hõálló edénybe átrakjuk, rásimítjuk a pürét, és 180 fokos sütõben 30 percig sütjük.

























Folytats a blogon ... aranymorzsa.blogspot.com/2017/11/pasz...

sponsored links

Keres?s