nincs cím
sponsored links
Pásztorpite Aranymorzsa-módra
Tulajdonképp adhattam volna a "mindent bele" nevet is ennek az ételnek, de hát abból olyan sok van. Szinte minden adott volt hozzá a frigóban, persze külön-külön terveztem belõlük valamit fõzni. Idõhiányában viszont összegereblyéztem az összes alapanyagot.
Hozzávalók 6 fõre:
- 1 db csontozott,bõrõs csülök
- 1 db vöröshagyma
- 1 db cukkini
- 1 db patisszon
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1/2 evõkanál zsír
- nagy csokor kapor
- só
- bors
- 5 dkg liszt
- 3 dl sûrû tejszín
- 6-7 db burgonya
- 1 dl tej
- 5 dkg vaj
- 10 dkg reszelt cheddar sajt
Így készül:
A hagymát felaprítjuk, a zsíron kissé megpirítjuk majd fedõ alatt kevés vízzel puhára pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott csülköt és kevergetjük néhány percig.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított kapor felét és felöntjük vízzel.
A krumplit sós vízben megfõzzük, leszûrjük ,majd összetörjük. Hozzáadjuk a vajat, tejet és reszelt sajtot.
Körülbelül egy óra múlva hozzáadjuk a húshoz a felkockázott cukkinit,répát és patisszont, a maradék kaprot, rászórjuk a lisztet és besûrítjük a tejszínnel.
Hõálló edénybe átrakjuk, rásimítjuk a pürét, és 180 fokos sütõben 30 percig sütjük.