nincs cím
sponsored links
Tejszínes csicsóka krémleves tárkonnyal
Õszinte leszek, amikor a nagypapám termesztette a csicsókát, meg nem kóstoltam volna semmi pénzért. Igaz akkor még nem volt botmixer, nem lehetett olyan krémesre készíteni a levest. Persze fõzõtejszín sem volt, bár ha lett volna se biztos, hogy megeszem.
Na de a mai egészséges táplálkozás jegyében már megeszem, és már szeretem!
Hozzávalók:
Õszinte leszek, amikor a nagypapám termesztette a csicsókát, meg nem kóstoltam volna semmi pénzért. Igaz akkor még nem volt botmixer, nem lehetett olyan krémesre készíteni a levest. Persze fõzõtejszín sem volt, bár ha lett volna se biztos, hogy megeszem.
Na de a mai egészséges táplálkozás jegyében már megeszem, és már szeretem!
Hozzávalók:
- 50 dkg tisztított csicsóka
- 1 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db nagyobb burgonya
- 2,5 dl sûrû fõzõtejszín
- Egy ág friss tárkony
- só
- bors
- tejföl
- kevés zsiradék
Így készül: A megtisztított csicsókát és burgonyát felkockázzuk. A zsiradékon( én kókuszzsírt használtam) a felaprított vöröshagymát és fokhagymát üvegesre pároljuk.
Erre tesszük a csicsókát a burgonyával, a leveleire szedett tárkonyt és felöntjük vízzel, hogy ellepje.
Sózzuk, borsozzuk és puhára fõzzük. Botmixerrel pürésítjük és felöntjük a tejszínnel. Nem kell sûríteni, a burgonyát ezért fõztük a csicsókához.
Forraljuk és kész a levesünk. Tejföllel tálaljuk.