nincs cím

2017-05-15

sponsored links

                                                           Rebarbarás pite


       

Rebarbara...állítólag mérgezõ a levele. Nem cáfolom, de pici baba koromban a cumisüvegbõl szívtam gõzerõvel. Hogy mi maradt vissza, azt csak a családom tudná megmondani...
Mindegy is, tele van C- vitaminnal és nagyon finom. De hogy trendi legyek, csak a szárát használom.

Hozzávalók:

  • 30 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt
  • 22 dkg cukor
  • 1 teáskanál sütõpor
  • 2 tojás
  • 4 evõkanál tejföl
  • 1/2 citrom héja
  • 4 szál rebarbara
  • 1/2 citrom leve
  • 10 dkg darált dió
  • 1 evõkanál kristálycukor



Így készül:
A rebarbaraszárakat 5 cm-es darabokra vágjuk, és két-három percig fõzzük citromos vízben.
A tojással habosra keverjük a cukrot, hozzáadjuk a tejfölt. Ezután hozzákeverjük a sütõporos lisztet, citrom héját és jól összedolgozzuk.
Kivajazott és lisztezett piteformába simítjuk, erre elosztjuk a dióval és cukorral összekevert lecsepegtetett rebarbarát.
180 fokra elõmelegített sütõben kb. 30 percig sütjük.




























Folytats a blogon ... aranymorzsa.blogspot.com/2017/05/reba...

sponsored links

Keres?s