nincs cím
sponsored links
Rebarbarás pite
Rebarbara...állítólag mérgezõ a levele. Nem cáfolom, de pici baba koromban a cumisüvegbõl szívtam gõzerõvel. Hogy mi maradt vissza, azt csak a családom tudná megmondani...
Mindegy is, tele van C- vitaminnal és nagyon finom. De hogy trendi legyek, csak a szárát használom.
Hozzávalók:
Rebarbara...állítólag mérgezõ a levele. Nem cáfolom, de pici baba koromban a cumisüvegbõl szívtam gõzerõvel. Hogy mi maradt vissza, azt csak a családom tudná megmondani...
Mindegy is, tele van C- vitaminnal és nagyon finom. De hogy trendi legyek, csak a szárát használom.
Hozzávalók:
- 30 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt
- 22 dkg cukor
- 1 teáskanál sütõpor
- 2 tojás
- 4 evõkanál tejföl
- 1/2 citrom héja
- 4 szál rebarbara
- 1/2 citrom leve
- 10 dkg darált dió
- 1 evõkanál kristálycukor
Így készül:
A rebarbaraszárakat 5 cm-es darabokra vágjuk, és két-három percig fõzzük citromos vízben.
A tojással habosra keverjük a cukrot, hozzáadjuk a tejfölt. Ezután hozzákeverjük a sütõporos lisztet, citrom héját és jól összedolgozzuk.
Kivajazott és lisztezett piteformába simítjuk, erre elosztjuk a dióval és cukorral összekevert lecsepegtetett rebarbarát.
180 fokra elõmelegített sütõben kb. 30 percig sütjük.