nincs cím
sponsored links
Aszalt gyümölcsös, sárgarépás simnel
( húsvéti marcipános torta)
Hozzávalók 20 cm-es tortaformához:
( húsvéti marcipános torta)
Hozzávalók 20 cm-es tortaformához:
- 25 dkg liszt
- 1/2 csomag sütõpor
- 2 evõkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál õrölt fahéj
- 1 teáskanál õrölt ánizs
- 1 teáskanál õrölt gyömbér
- 1 teáskanál õrölt szegfûszeg
- 15 dkg aszalt szilva
- 15 dkg aszalt meggy
- 15 dkg reszelt sárgarépa
- 1 citrom reszelt héja
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 20 dkg vaj
a formához:
- kevés vaj
- kevés liszt
továbbá:
- 20 dkg marcipánmassza
- sárga ételfesték
- kevés porcukor
Így készül: A sütõt elõmelegítjük 180 fokra. A tojást habosra keverjük a cukorral és a vajjal.
Hozzászitáljuk és beleforgatjuk a lisztet, sütõport, kakaót és fûszereket.
Az aszalványokat feldaraboljuk, a répával és a citromhéjjal a masszához adjuk.
A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, és belesimítjuk a tésztát. Kb. 40 percig sütjük. (Tûpróba)
Hagyjuk kihûlni, majd egyenesre vágjuk a tetejét.
A marcipánmasszát ételfestékkel színezzük, a kellõ szín eléréséig. Porcukros munkalapon kinyújtjuk, és néhány tojást formázunk belõle. A többit a tortára borítjuk úgy, hogy a széle kissé lelógjon. Végül a tortát marcipántojásokkal díszítjük.