nincs cím
sponsored links
Kolbászos skót tojás törpe tyúk tojással
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 12 törpe tyúk tojás vagy fürjtojás
- 1 evõkanál ecet
- 50 dkg nyers kolbászhús
- 1 tojás
a panírhoz:
- 3 evõkanál liszt
- 2 tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg darált mandula
- kis csokor petrezselyem
- olaj a sütéshez
a majonézhez:
- 6 evõkanál majonéz
- 1 teáskanál füstölt paprika
Így készül:
Ecetes vízben fõzzük 1 percig a tojásokat, majd tegyük rögtön hideg vízbe. Amíg a tojások hûlnek, elkészítjük a húsos keveréket.
A kolbászhúst kinyomjuk a bõrébõl, hozzáadjuk a tojást, az aprított petrezselyem felét és jól összedolgozzuk. Ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.
Osszuk a keveréket 12 egyenlõ részre, és a megpucolt tojásokat borítsuk be vele. Vigyázzunk, a tojások lágyak.
A zsemlemorzsát összekeverjük a mandulával, és a maradék petrezselyemmel.
A húsgolyókat megforgatjuk a lisztben, tojásban, majd a mandulás zsemlemorzsában.
Bõ, forró olajban kisütjük a tojásokat. A majonézt elkeverjük a paprikával, ezt kínáljuk a skót tojásoz.