nincs cím
sponsored links
Kakaós szelet
Hozzávalók 20 x 35 cm-es tepsihez:
Hozzávalók 20 x 35 cm-es tepsihez:
- 30 dkg liszt
- 17 dkg porcukor
- 30 dkg puha vaj
- 2 tojás
- 1 csomag sütõpor
- 4 evõkanál cukrozatlan kakaópor
- 6 evõkanál natúr joghurt
a krémhez:
- 30 dkg natúr krémsajt
- 3 evõkanál porcukor
- fél citrom leve és héja
Így készül: a vajat kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a tojást, a joghurtot és simára keverjük. Beleforgatjuk a sütõporral és kakaóporral elvegyített, átszitált lisztet.
A sütõporral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokra elõmelegített sütõben készre sütjük. ( Tûpróba )
A krémsajtot elkeverjük a cukorral , a citrom levével és reszelt héjával.
A kihûlt süteményt lapjában kettévágjuk, gazdagon megtöltjük a krémmel, majd szeleteljük és a tetejüket díszítjük a maradék krémmel.