nincs cím
sponsored links
Mandulás habcsóktorta, fekete-szederrel
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 17 dkg cukor
- 3 tojásfehérje
- csipet só
- 5 dkg darált mandula
a töltelékhez:
- 30 dkg mirelit szeder
- 2 evõkanál cukor
- 3 dl zsíros tejszín
A sütõt elõmelegítjük 110 fokra, légkeveréses fokozaton.
A nagyobb gáztepsire sütõpapírt teszünk, amire 2 db kb: 20 cm átmérõjû kört rajzolunk.
Erre halmozzuk késõbb a habot.
A szobahõmérsékletû tojásfehérjékbõl a sóval kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük a habot a cukorral, míg szép fényes nem lesz. Ehhez jön a mandula, amivel elkeverjük, és a zsírpapírra halmozzuk úgy, hogy hasonló nagyságúak legyenek.
A szederbõl kiveszünk néhány szemet a díszítéshez. A többit a cukorral összeforraljuk, és szûrõn átpasszírozzuk, lehûtjük.
A tejszínbõl kemény habot verünk. A habot rákanalazzuk az egyik tortalapra, rácsorgatjuk a gyümölcsvelõt, rászórjuk a szedreket, majd rátesszük a másik lapot.
Meghinthetjük mandulával, és porcukorral.