nincs cím
sponsored links
Töltött rozslisztlapocskák
Legyen akár szülinap, névnap, családi vagy baráti összejövetel, ez a kívül ropogós, belül krémes falatka tuti viszi a prímet.
Hozzávalók a lapocskákhoz:
Legyen akár szülinap, névnap, családi vagy baráti összejövetel, ez a kívül ropogós, belül krémes falatka tuti viszi a prímet.
Hozzávalók a lapocskákhoz:
- 19 dkg világos rozsliszt
- 19 dkg búzaliszt
- 3 dkg vaj
- 2.5 dl meleg víz
- só
- olaj a sütéshez
az avokádós krémhez:
- 1 db érett avokádó
- 5 dkg vaj
- só
- bors
a fetasajtos krémhez:
- 10 dkg fetasajt
- 5 dkg vaj
- 8-10 szem fekete olajbogyó
- néhány mentalevél
a tonhal krémhez:
- 10 dkg tonhalkonzerv
- 1 db nagyobb csemegeuborka
- 5 dkg vaj
- 2 szál petrezselyem
Így készül:
Az avókádókrémhez az avokádót, a többi hozzávalóval együtt aprítógépben pépesítjük.
A sajtkrémhez a fetát összetörjük, elkeverjük a vajjal, a felaprított olajbogyóval, mentával.
A tonhalkrémhez a halat összetörjük, az uborkát apróra vágjuk, elkeverjük a vajjal és a felaprított petrezselyemmel.
A liszteket elkeverjük a sóval, és a meleg vízzel összegyúrjuk.
Lisztezett felületen kés él vastagságúra nyújtjuk, és 10 cm átmérõjû korongokat szaggatunk belõle. Forró olajban mindkét oldalukat kisütjük. Akkor jó, ha már hólyagos.
Betöltjük a lapokat és tálaljuk.