nincs cím
sponsored links
Dióhabos "zserbó" csigák ...
citrusos krémmel
Legújabb leveles tészta variáns... Dióhabos csiga sütemények, üde és selymes citrusos krémmel körítve! Egy próbát szerintem megér! :D
Hozzávalók...
24 db-hoz
500 g leveles vajas tészta
töltelékhez...
15o g darált dió
10o g barna/vagy fehér cukor
2 tojás fehérje
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 púpozott tk étkezési keményítõ
2 ek barack lekvár
Elkészítés...
Fagyasztott leveles vajas tésztánkat szobahõn felengedjük.
Sütõt elõmelegítjük 200 fokra, tepsit sütõpapírral béleljük.
Darált dióhoz reszeljük a citrom héját és levével meglocsolva elkeverjük, félre tesszük. Tojásfehérjéhez szórjuk a cukrot(barna vagy fehér) és együtt félkemény fényes habbá verjük, majd a keményítõt hozzá adva tovább habosítjuk. Ebbe óvatosan beleforgatjuk a citrusos darált diónkat. Vajas tésztát 2-3 mm vékonyságúvá nyújtjuk. Szívünknek kedves lekvárunkkal(nálam sárgabarack)vékonyan lekenjük és a dióhabos tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta, lazán feltekerjük és ujjnyi vastagságú karikákat szelünk a tészta hengerbõl.
Sütõpapíros tepsire téve, enyhén megnyomva a tészta széleket,
forró sütõbe toljuk és 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Rácsra téve, porcukorfelhõvel beszórva, tetézhetjük az összhatást
... mi még mindezeken felül, halmoztuk az élvezeteket,
és citrusos krémet "tunkoltunk" melléjük http://vargaani.blogspot.hu/2014/03/citruskrem.html
Kötényeket felkötni, mert istibizi megéri a "fáradozást" ! ;D