nincs cím

2014-02-23

sponsored links






Göngyölt süllõ filé-citromos mártással ...







A hal, mint étel, párom számára, gyakran a panírozott és -olajban kisütött formációban ki is merül...
de én nem adom fel és próbálom minél többféle- -képpen  elkészítve megszerettetni  az illatos fûszerek ízét és színét segítségül hívva ...ezúttal egy citrusos kombinációban :)







Hozzávalók ...
1 fõre

2 szelet süllõ filé/ 15-20 dkg

pácoláshoz...
1 db Zöld citrom/lime/
durva tengeri só
frissen õrölt 5 bors keverék
friss kakukkfû


halfilébe tekerünk...
egy fél avokádó
1 vékony szál sárgarépa/párolva 


göngyöléshez...
4 vékony szelet húsos bacon szalonna
1 kisebb zsenge cukkini
hústûk a rögzítéshez
2 ek olíva olaj


citromos mártáshoz...
1 db Zöld citrom/lime/ leve és reszelt héja
1 ek vaj
2 dl fõzõ tejszín
1 db tojás sárgája
csipet só
1 kk cukor

körethez...
2 db közepes burgonya  /fõzve









Elkészítés ...

Az elõkészített hal filék mindkét oldalára zöld citrom levét csavarjuk, meghintjük durva szemû tengeri sóval és frissen õrölt borssal szórunk rá. Friss vagy szárított kakukkfû levélkéket tépdesünk a hal szeletekre és letakarva legalább 30 percet hûvös helyen páclében állni hagyjuk.







Sárgarépát és a burgonyákat megtisztítjuk és  vízgõz puhára pároljuk.
Avokádóból és a puhára párolódott répából csíkokat vágunk és halfilénkbe tekerjük.
A tekercsnek kívülrõl 2 szeletnyi bacon szalonna és vékony cukkini csík köntöst kerítünk, amiket hústûvel rögzítünk. 






Sütõedénybe 2 evõkanálnyi olíva olajat kanalazunk, erre ültetve tekercseinket , elõmelegített  180 fokos sütõben, légkeverésen, mintegy 10-15 perc alatt aranybarna  kérget pirítunk a  szalonnás burokra ...  zsenge cukkinibõl  vékony hosszanti szeleteket vágunk és a haltekercsek mellé  téve még 5 percre, grillezõ programra állított sütõbe vissza toljuk.
Citrom mártáshoz egy edényben vajat olvasztunk, majd egy zöld citrom levét és reszelt héját is hozzá csavarjuk, állandó kevergetés mellett tejszínnel dúsítva tovább hevítjük...sózzuk és kávéskanálnyi cukrot is adunk hozzá. Tojás sárgáját bele keverve sûrítünk a mártás állagán. Gyors mozdulatokkal kevergetjük, majd elzárjuk a lángot és tovább keverve, megelõzzük  a kicsapódást. Sûrû szitán átszûrjük, selymes állagot kölcsönzöve citrusos mártásunknak.
A haltekercsekbõl eltávolítjuk a hústûket. Grillezett cukkini csíkok és párolt burgonya kíséretében citrom mártással körítve elõmelegített tányéron  tálaljuk  .
Jó étvágyat kívánok hozzá  :)











Folytats a blogon ... vargaani.blogspot.com/2014/02/gongyol...

sponsored links

Keres?s