nincs cím

2014-02-21

sponsored links






Lekváros bukta ...






Kelt tészták soraiban, gyakran visszatérõ vendége nálunk
 a "Lekváros bukta". Lehet nem szeretni? :)




Hozzávalók ...

50 dkg liszt
2 dkg friss élesztõ
2 tojás sárgája
3 dl tej
6 dkg vaj
5 dkg porcukor
csipet só

-lekvár a töltéshez
porcukor a szóráshoz...



Elkészítés ...

1 dl langyos tejbe kevéske porcukrot teszünk, bele morzsoljuk az élesztõt, plusz 2 ek lisztet és kovászt készítünk. A tojás sárgákat a megmaradt cukorral meg a sóval elkeverjük és hozzá adjuk a többi langyos tejet. Ezt az egyveleget az átszitált liszthez adjuk és olvasztott vajat is hozzá öntve, szép sima tésztát dolgozunk ki.  Langymeleg helyen, nejlonnal letakarva duplájára kelesztjük.
 Enyhén lisztezett felületen finoman átgyúrjuk, kinyomva a tésztából a felesleges gázbuborékokat. 1 cm vastag téglalap alakra nyújtjuk,
 és éles késsel/pizza vágóval 10 cm-es négyzetekre vágjuk, amik közepébe lekvárt kanalazunk-> Célszerû sûrû, sütésálló lekvárt használni, hogy ne "szökjön" ki a tésztánkból :)
A tészták két szélét kicsit behajtjuk és az egészet óvatosan félbe hajtva, enyhén megnyomkodva, hogy a lekvárt gondosan bezárjuk :) 
Sütõt elõmelegítjük 180 fokra, a sütõ aljába én vízzel teli edényt szoktam tenni, elõsegítve ezzel a bukták jobb állagának elérését :)
Kivajazott/sütõpapírozott tepsiben szorosan egymás mellé helyezzük és tetejüket olvasztott vajjal/vagy tojással lekenjük.




Forró sütõbe tolva, aranybarnára sütjük...kis pihentetés után tálra szedve, porcukorral hintjük :)
Kötényeket felkötni :) Jó étvágyat!

















Folytats a blogon ... vargaani.blogspot.com/2014/02/lekvaro...

sponsored links

Keres?s