nincs cím
sponsored links
Burgonya "Sushi" ...
Kicsit fura, kicsit különc megközelítése a krumpli pürének :) Elõételként-szója szószba vagy balzsam ecetbe mártogatva,de akár köretként, sült-és bundázott húsok mellé is kínálhatjuk...
Hozzávalók ...
4 személyre
Külsõ réteghez...
50 dkg tisztított burgonya
1 ek vaj
só
õrölt fehér bors
frissen reszelt szerecsen dió
töltelék...
4 szelet fõtt sonka
1 szál angol zeller
1 pritamin paprika
3db szép zöld kel levél
szóráshoz...
szezám mag és lenmag
Elkészítés ...
Burgonyákat sós vízben puhára fõzzük, levét leöntjük,1-2 evõkanálnyi vajat hozzá adva, krumplinyomóval krémes állagúra törjük. Ízlésünk szerint sózzuk-borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd langyosra hûtjük.
A kel leveleket és a zellerszálat forró vízgõz felett megpároljuk.
Frissen tartó fóliából egy nagyobb darabot vágunk és ezen kézzel egyenletesen szétnyomkodjuk a burgonya pürét, majd hosszanti felébe a kel leveleket terítjük, ezt sonka szeletekkel fedjük, vékony csíkokra vágott zeller és pritamin paprika kerül még rá. A feltekeréshez én egy bambusz alátétet hívtam segítségül, amivel jó szorosan a fóliával együtt tekertem "sushit" ! Pár órára hûtõbe tesszük , majd szezám-és lenmag keverékkel megszórjuk, recés késsel karikákra szeljük, lehûtve kínáljuk. Balzsamos ecetbe vagy szója szószba is mártogathatjuk, a gyerekek nálam rántott husi mellé fogyasztották köretként.
Legközelebb a tölteléket kiegészítem még sajttal, és többféle zöldséget is bevetek majd ... Finom volt és látványos!
Kötényeket felkötni:) Jó étvágyat!