nincs cím
sponsored links
Gesztenye Bomba-rumos meggyel ...
A gesztenye ízvilága mindig nyerõ nálunk, ezért nagy melléfogásra
nem számítottam a gyerkõcöknél :)
Igaz a rumban lubickoló meggyeket, fele-fele arányban kihorgászta a társaság,
de én bátorítanék mindenkit, hogy tegye bele, mert így finom !
A mázzal akadtak kis problémáim --- számomra új csokoládét próbáltam---nem jött be :(
A zord külsõ, azért fogyasztható ízeket takar ám ! :)
Hozzávalók ...
( 26 db)
-bombához...
25 dkg gesztenye massza
25 dkg darált keksz
10 dkg margarin
6 dkg porcukor
1 ek rum/rumaroma
tejszín vagy tej, hogy jól gyúrható masszát kapjunk
-töltelék...
26 db rumba áztatott magozott meggy
1-2 ek barack lekvár
-piskótához...
3 tojás
3 ek liszt
3 ek cukor
-mázhoz...
10 dkg fehér csokoládé
10 dkg keserû csokoládé
1,5 dl tejszín
Elkészítés ...
A gesztenye "bomba" hozzávalóiból jól gyúrható masszát készítünk és becsomagolva hûtõbe tesszük.
3 tojásból piskótát sütünk- A sütõt 170 fokra elõmelegítjük, sütõpléht papírral fedjük.
Tojásokat ketté választjuk, fehérjét 2 ek cukorral felhabosítjuk, majd a sárgáját pedig 1 ek cukorral fehéredésig mixeljük. Mindkét masszát egybetelepítjük, óvatosan elkeverjük és az átszitált lisztet apránként hozzá adva óvatosan bele forgatjuk. Egyenletesen elsimítjuk a sütõpapíron, elõmelegített 170 fokos sütõben 10-15 perc kisütjük, majd hûlés után 4 cm-es korongokat szúrunk ki belõle.
Picinyke lekvárral megkenjük a korongokat egyenként és a masszából egy kis fagyis kanál segítségével "bombákat" kanalazunk, de csak fél adaggal---itt lép a meggy a középpontba, majd befedjük színültig a kanál formát. Itt javasolom a fagyis kanál a forró vízfürdõbe mártást minden gombóc elõtt. Jön a gyors bomba elhelyezés a lekvározott piskóta lapokon és a tejszínben felolvasztott csokifürdõbe mártás :) Pici kapszlikba csücsültettem õket az egyszerûbb fogyasztás kedvéért...Kedvetek szerint, akár díszíthetitek is a bombák tetejét.
A "hatástalanítást", hûtõben történõ pár órányi pihentetés után célszerû eszközölni !!! :)
Kötényeket felkötni! Jó étvágyat hozzá!
Picinyke lekvárral megkenjük a korongokat egyenként és a masszából egy kis fagyis kanál segítségével "bombákat" kanalazunk, de csak fél adaggal---itt lép a meggy a középpontba, majd befedjük színültig a kanál formát. Itt javasolom a fagyis kanál a forró vízfürdõbe mártást minden gombóc elõtt. Jön a gyors bomba elhelyezés a lekvározott piskóta lapokon és a tejszínben felolvasztott csokifürdõbe mártás :) Pici kapszlikba csücsültettem õket az egyszerûbb fogyasztás kedvéért...Kedvetek szerint, akár díszíthetitek is a bombák tetejét.
A "hatástalanítást", hûtõben történõ pár órányi pihentetés után célszerû eszközölni !!! :)
Kötényeket felkötni! Jó étvágyat hozzá!