nincs cím
sponsored links
Mogyoró - ropogós ...
Jelenleg nálunk ez a top 1 nassss :)
Alapötlet Ágitól a Boldog kukta blog asszonykájától ered, aki darált diót használt ehhez a finomsághoz (boldogkukta.blogspot.hu),
nálam ezúttal török mogyoróból készültek ...
Legközelebb pisztácia és mandula õrleménnyel is próbálkozni fogok:)
Hozzávalók ...
10 dkg darált török mogyoró
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg cukor
5 dkg liszt
1 narancs reszelt héja, és felének a leve
Díszítésnek tejszínhab, vagy olvasztott csokoládé
Elkészítés ...
Hozzávalókból, sima krémes masszát kavarunk, amit fél órára hûtõbe teszünk " ízek összeérése " célzattal ;)
Nem fog megszilárdulni, sûrû krémszerû állaga van ...
Sütõt elõmelegítjük 180 fokra és nagy tepsikre sütésálló papírt helyezünk. Egy teáskanál segítségével kb 5-6 cm-s köröket maszatolunk vékonyan a sütõpapírra.
Elõmelegített sütõben 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ennél a résznél varázslatos az illatorgia:)
Vigyázzunk! Nagyon könnyen megég és akkor képtelenség lesz papírostól feltekerni! Kárba vész a munkánk!
Sütõbõl kivéve várunk egy keveset, és határozott mozdulatokkal, kezünket nem megégetve közben, rolóvá tekerjük a papírt az illatozó korongokkal együtt. Így megadva a jellegzetes formát mogyorós chipseknek :)
Amikor kihûlt, óvatosan, a papírt letekerve leszedegetjük a csinos kis billegõ chipseket.
Igazából azért nem írtam pontos darab számot, mert az elsõ sütõpléh termése, gyakorlatilag a pocakomba landolt, ugyanis túl sütöttem és iszonyat mód össze törõdtek :(
Kb azért 40 db körül számolhattok a végeredménnyel.
Falatozás elõtt közvetlen, tejszínhab csíkot nyomtunk a közepükre és apró mogyoró darabkákkal szórtuk. Hmmm ... habosság és robogósság! Királyság!
Olvasztott csokoládéba mártogatva is nagyon finom!
Fantáziádra bízva a tálalás :)
Amennyiben a vendégeidnek elkészíted
tuti favorit leszel "ropogós finomság" ügyileg!
Kötényeket felkötni! Ügyeskedjetek!
Jelenleg nálunk ez a top 1 nassss :)
Alapötlet Ágitól a Boldog kukta blog asszonykájától ered, aki darált diót használt ehhez a finomsághoz (boldogkukta.blogspot.hu),
nálam ezúttal török mogyoróból készültek ...
Legközelebb pisztácia és mandula õrleménnyel is próbálkozni fogok:)
Hozzávalók ...
10 dkg darált török mogyoró
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg cukor
5 dkg liszt
1 narancs reszelt héja, és felének a leve
Díszítésnek tejszínhab, vagy olvasztott csokoládé
Elkészítés ...
Hozzávalókból, sima krémes masszát kavarunk, amit fél órára hûtõbe teszünk " ízek összeérése " célzattal ;)
Nem fog megszilárdulni, sûrû krémszerû állaga van ...
Sütõt elõmelegítjük 180 fokra és nagy tepsikre sütésálló papírt helyezünk. Egy teáskanál segítségével kb 5-6 cm-s köröket maszatolunk vékonyan a sütõpapírra.
Elõmelegített sütõben 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ennél a résznél varázslatos az illatorgia:)
Vigyázzunk! Nagyon könnyen megég és akkor képtelenség lesz papírostól feltekerni! Kárba vész a munkánk!
Sütõbõl kivéve várunk egy keveset, és határozott mozdulatokkal, kezünket nem megégetve közben, rolóvá tekerjük a papírt az illatozó korongokkal együtt. Így megadva a jellegzetes formát mogyorós chipseknek :)
Amikor kihûlt, óvatosan, a papírt letekerve leszedegetjük a csinos kis billegõ chipseket.
Igazából azért nem írtam pontos darab számot, mert az elsõ sütõpléh termése, gyakorlatilag a pocakomba landolt, ugyanis túl sütöttem és iszonyat mód össze törõdtek :(
Kb azért 40 db körül számolhattok a végeredménnyel.
Falatozás elõtt közvetlen, tejszínhab csíkot nyomtunk a közepükre és apró mogyoró darabkákkal szórtuk. Hmmm ... habosság és robogósság! Királyság!
Olvasztott csokoládéba mártogatva is nagyon finom!
Fantáziádra bízva a tálalás :)
Amennyiben a vendégeidnek elkészíted
tuti favorit leszel "ropogós finomság" ügyileg!
Kötényeket felkötni! Ügyeskedjetek!