Niku dango, azaz húsgolyó
sponsored links
A japán dango szó magyarul gombócot jelent, a niku [a japánban nincs ni hang, ejtsd nyiku] pedig hús. A dango édes és sós változatai közül ma egy húsos-paradicsomos verziót osztok meg, és ígérem, hogy ezzel nem lesz vége a dango-s bejegyzéseknek. Kicsit idõigényes az elkészítése, de megéri az idõ és energia befektetés, mert nagyon finom.
Hozzávalók:
a hús mennyiségének kb. fele legyen a tófu
2 teáskanál apróra vágott gyömbér
4 teáskanál kukoricakeményítõ
1 fél tojás felverve (kicsit macerás az elválasztás, elég ha hozzávetõlegesen a fele...)
2 evõkanál vöröshagyma
1 meghámozott paradicsom
1 zöldpaprika kimagozva (legjobb a nálunk termett kaliforniai)
3 evõkanál szójaszósz
2 evõkanál sushi vagy más jó minõségû ecet ...