Nigella Bacon-ös brownie-ja

2014-03-15

sponsored links

Elsõre bizarrul hangzik, elismerem. De annyira, hogy muszáj elkészíteni. A lehetetlen párosítás fantasztikus ízhatást ad annak, aki veszi a bátorságot és elkészíti Nigella Lawson receptjét. A ragacsos bacon és a sötét barna csoki, hmmm....Olyan "buja":). És milyen finom!

Hozzávalók egy 30x20 cm-es tepsihez:

125 g kockázott bacon, 2 tk. golden syrup, 150g vaj, 250g barna cukor, 75g kakaópor, 150g sima liszt, 1 tk. szódabikarbóna, 4 tojás, 150g étcsokoládé chipsz

A kockázott bacont egy kis serpenyõben pirítsuk aranybarnára, ropogósra. Ezután adjuk hozzá a 2 teáskanál golden syrupot (nem tudom mással helyettesíteni, viszont a Lidl-ben, bio boltokban már kapható). Keverjük el a pirított baconnel, vegyük le a tûzrõl, szûrjük le, majd a szalonnát tegyük át egy másik edénybe, hagyjuk hûlni.

A vajat olvasszuk fel egy kis edényben, majd adjuk hozzá a cukrot. Mikor már kicsit összeolvadtak, tegyük hûvös helyre és hagyjuk legalább langyosra hûlni.

Amíg a cukros-vaj hûl, melegítsük elõ a sütõt 190 fokra.

Szitáljuk egy tálba a kakaóport, lisztet, szódabikarbónát. A felvert tojásokat adjuk a hozzá, majd szórjuk  bele a csokoládé chipszet, öntsük hozzá a kissé lehûlt vajas-cukrot és a legvégén a bacon kockákat. Keverjük el alaposan, akár robotgéppel is dolgozhatunk.

Sütõpapírral kibélelt tepsibe kenjük a tésztát, kicsit nehezebben kenhetõ, és mehet is a sütõbe 15-20 percre.

Ne többre, a brownie halála, ha túl sütjük. Belül még ragacsosnak kell  lennie!

Egy próbát biztos megér! ....aztán egy újabbat,....

Jó sütést!



Folytats a blogon ... bakeann.blogspot.com/2014/03/nigella-...

sponsored links

Keres?s