New York sajttorta (NY Cheesecake)
sponsored links
Igazi sajttorta rajongó vagyok, de sajnos többször csalódnom kellett már a cukrászdák sajttortaként kapható kínálatában. Sima sajttorta és NY sajttorta között van különbség, ezt a különbséget egy igazi NY-i emberkétõl tudtam meg. Méghozzá az, hogy a NY sajttortában Philadelphia van (krémsajt), míg a sima sajttortákban csak mascarpone, vagy csak sajtkrém. Szóval ez a recept hiteles forrásból van, de leginkább azért ajánlom, mert eddig még mindenki elkérte a receptet, aki megkóstolta. Jó hír a diétázóknak: mindössze 1,5 evõkanál liszt és 10 dkg cukor van benne. Akinek még ez is sok, a cukor helyettesíthetõ steviával is!
Hozzávalók:
- 500 gr Philadelphia krémsajt (vagy: 500 gr mascarpone+100 gr Philadelphia natúr krémsajt)
- 10 dkg margarin vagy vaj
- 500 gr darált keksz
- 1,5 evõkanál liszt
- 3 tojás
- 10 dkg cukor ...