New York cheese cake: a legtutibb sajttorta

2012-04-27

sponsored links

Aki élt, vagy dolgozott Amerikában, valószínûleg nagyon hiányolja itthon az igazi sajttortát, a NewYork cheese cake-et. Lehet sokfelé sokféle sajttortát enni, de azt az igazit, amire olyan jó szívvel emlékszik az ember, azt nehéz. De csak mostanáig!

Here I am baby! Kiabál a hûtõbõl, a tányérról, a pultról, és a hangja bármennyire is messze vagyok, utolér. Amikor hallom a hangot, összefut a nyál a számban, és addig nem szabadulok, amíg nem vágok egy szeletet. Így vagyok ezzel a sajttorta dologgal én, de tudom, és hiszem, hogy nem egyedül. Sonja mindig elmondja, hogy dugdosnia kell a férje elõl a tortát, ha másnap is szeretne enni egy szeletet. A férj amerikai.

Az "original cheese cake" natúr, nincs rajta gyümölcs, és nem is kell rá, mert önmagában is nagyon finom. Mára azonban annyi változata van a tortának, hogy nehéz köztük választani. Én a natúr, illetve a gyümölcsös változatokat szeretem a legjobban, de létezik csokis, karamelles, kávés, sütõtökös, és hosszú még a sor.

Az eredetiség kulcsa a philadelphia sajtban (is) van. Kell még hozzá jó kesz, errõl már értekeztem egyszer, ha kattintotok el tudjátok olvasni. A tetején a málna és/vagy az eper pedig a hab a tortán.

Hozzávalók:

60 g vaj

125 g teljeskiõrlésû keksz

625 g Phildelphia sajt ...


Folytats a blogon ... kajapiazongora.blog.hu/2012/04/27/new...

sponsored links

Keres?s