Nevenincs ebéd
sponsored links
Fanni, elsõszülöttem barátnõje mesélte, hogy amikor azt kérdezik tõle, hogy mit fõztél, gyakran nem is tud rá válaszolni. Mégpedig azért nem, mert a végeredményt nem az elképzelés, hanem az otthon található alapanyagok határozzák meg. Tervezgetõs típus vagyok, de azért velem is elõfordul, hogy reggel még nem tudok válaszolni a kedvesem kérdésére, hogy mit ebédelünk ma. Ma is ez történt. Nehezen induló, pocsék esõs reggel, légkeveréses sütõm csendesen duruzsol, miközben birsalma lapot aszal, én meg próbálok magamhoz térni, az ebédre koncentrálni.
Kedvenc nagyméretû serpenyõmben kevéske olajon megpirítottam 10 dkg csíkokra vágott feketeerdei sonkát. Kimertem, félretettem. A visszamaradt zsiradékon apróra vágott, egy szál sárgarépát, egy fej hagymát, chilit, 2 gerezd fokhagymát dinszteltem, megszórva sóval, borssal. 1,5 dl hajdinát találtam a spájzszekrényben, és miután ezt kevésnek véltem, két szem apró krumplit is ...