Nespresso. Gourmet. What else?
sponsored links
Vannak olyan pillanatok az életben, amikor az ember lányát eléggé meglepik és hirtelen azt sem tudja, most mi van. Gyanútlanul kinyitja a levelesládáját (aka mailbox), és egyszer csak ott talál egy meghívást egy ismert és elismert, jó nevû cégtõl egy rendezvényre, amirõl hallott már ez a bizonyos ember lánya, de olyan távol volt tõle, mint rakott krumplitól a kaviár.
Szûnni nem akaró hála a Nespressonak, amiért úgy gondolták, ott a helyem a Gourmet fesztivál szakmai napján, azon a kávékóstolón, amit csak szûk körben rendeztek meg. Már egyértelmû, hogy vajmi keveset tudtam eddig a kávékról. Na de most okosabb lettem.
Az egyik tuti dolog az volt, hogy legálisan szürcsölhettem. Mert ugye agyonszabályozott világunkban szürcsölni illetlenség, a kölköket is folyton presszionáljuk, hogy ne szürcsöljenek, meg ilyenek. Kávét kóstolni pedig úgy a legjobb. Három fajtával ismerkedtünk meg, három termõterületrõl, különbözõ pörköléssel. India, Kolumbia, Brazília. Tényleg döbbenetes a különbség az egyes területek kávéja között, a pörkölésrõl már nem is beszélve. Vakteszt volt, az elhangzottak alapján kellett beazonosítani a kávéfajtákat. És felismertük. Oké, nem volt nehéz dolgunk, elég jó tanárunk volt. Nagy Zsolt, a Nespresso kávészakértõje, egyszerûen, érthetõen mesélt kávé(k)ról, kávézásról. Jutalmul kaptunk egy igen tuti nyári kávés ?desszertet?, amit Zsolt maga kísérletezett ki. A maracujás döbbenetesen finom volt, nem különbül a kókuszos.
A Nespresso ugyan nem a legolcsóbb kávé, de nem is a megfizethetetlen kategória. A minõség pedig garantált, a kínálat széles, de nem annyira, hogy elvesszünk benne. Bárki találhat magának olyat, ami tuti leveszi a lábáról. És még mielõtt szárnyra kelne a pletyka, a bejegyzésem nem egy szponzorált hirdetés, pusztán egy élménybeszámoló a csütörtök délutánomról. Egy kicsit ugyanis más volt, mint a játszótéri homokozóban állni.
Azért pedig külön pont jár a Nespressonak, hogy az alumínium kávépatronok újrahasznosításra kerülnek. A Nespresso pontokon le lehet adni a kiürült partonokat, a cég gondoskodik róla, hogy a megfelelõ helyre kerüljenek. Dicséretes. Talán egy kicsit erõteljesebben lehetne ezt reklámozni. Én nem tudtam, és a többiek sem. Igaz, nekünk nem Nespressonk van.
És ha már ott voltam, szétnéztem, fõleg, hogy ismeretlen ismerõsökkel is találkoztam. Olyan ételeket kóstoltunk meg, amit egy szerdai napon valószínûleg soha nem ettem volna, mert nem igen járunk étterembe. Fõzök én otthon, vagy mi a szösz. Kemencében sült focaccia burratoval (mozarella tejszínnel) az Anyukám mondtánál, isteni rebarbarás leves magos puffanccsal a Rosinante standján és egy elképesztõen újragondolt, de valami döbbenetesen jó rakott krumpli (bocs, burgonya) a Borkonyhától.
Még egyszer nagy köszi a Nespressonak, hogy vette a fáradtságot és vadászott egy kicsit a kevésbé ismert gasztroblogok között, így két legyet ütöttem egy csapásra: egkóstoltam a Nespresso kávékat, amit elõtte még soha, és elmentem a Gourmet fesztiválra, ahol korábban még soha nem jártam. Az pedig külön kenegette a májamat, hogy én voltam az egyik meghívott. Oké, who else?
Egyszerû balzsamecetes padlizsánkrém
Rigatoni torta
Cserepes csirke
Héjában sült krumpli kakukkfüves, pirított gombával és krémsajttal
Szûnni nem akaró hála a Nespressonak, amiért úgy gondolták, ott a helyem a Gourmet fesztivál szakmai napján, azon a kávékóstolón, amit csak szûk körben rendeztek meg. Már egyértelmû, hogy vajmi keveset tudtam eddig a kávékról. Na de most okosabb lettem.
Az egyik tuti dolog az volt, hogy legálisan szürcsölhettem. Mert ugye agyonszabályozott világunkban szürcsölni illetlenség, a kölköket is folyton presszionáljuk, hogy ne szürcsöljenek, meg ilyenek. Kávét kóstolni pedig úgy a legjobb. Három fajtával ismerkedtünk meg, három termõterületrõl, különbözõ pörköléssel. India, Kolumbia, Brazília. Tényleg döbbenetes a különbség az egyes területek kávéja között, a pörkölésrõl már nem is beszélve. Vakteszt volt, az elhangzottak alapján kellett beazonosítani a kávéfajtákat. És felismertük. Oké, nem volt nehéz dolgunk, elég jó tanárunk volt. Nagy Zsolt, a Nespresso kávészakértõje, egyszerûen, érthetõen mesélt kávé(k)ról, kávézásról. Jutalmul kaptunk egy igen tuti nyári kávés ?desszertet?, amit Zsolt maga kísérletezett ki. A maracujás döbbenetesen finom volt, nem különbül a kókuszos.
A Nespresso ugyan nem a legolcsóbb kávé, de nem is a megfizethetetlen kategória. A minõség pedig garantált, a kínálat széles, de nem annyira, hogy elvesszünk benne. Bárki találhat magának olyat, ami tuti leveszi a lábáról. És még mielõtt szárnyra kelne a pletyka, a bejegyzésem nem egy szponzorált hirdetés, pusztán egy élménybeszámoló a csütörtök délutánomról. Egy kicsit ugyanis más volt, mint a játszótéri homokozóban állni.
Azért pedig külön pont jár a Nespressonak, hogy az alumínium kávépatronok újrahasznosításra kerülnek. A Nespresso pontokon le lehet adni a kiürült partonokat, a cég gondoskodik róla, hogy a megfelelõ helyre kerüljenek. Dicséretes. Talán egy kicsit erõteljesebben lehetne ezt reklámozni. Én nem tudtam, és a többiek sem. Igaz, nekünk nem Nespressonk van.
És ha már ott voltam, szétnéztem, fõleg, hogy ismeretlen ismerõsökkel is találkoztam. Olyan ételeket kóstoltunk meg, amit egy szerdai napon valószínûleg soha nem ettem volna, mert nem igen járunk étterembe. Fõzök én otthon, vagy mi a szösz. Kemencében sült focaccia burratoval (mozarella tejszínnel) az Anyukám mondtánál, isteni rebarbarás leves magos puffanccsal a Rosinante standján és egy elképesztõen újragondolt, de valami döbbenetesen jó rakott krumpli (bocs, burgonya) a Borkonyhától.
Még egyszer nagy köszi a Nespressonak, hogy vette a fáradtságot és vadászott egy kicsit a kevésbé ismert gasztroblogok között, így két legyet ütöttem egy csapásra: egkóstoltam a Nespresso kávékat, amit elõtte még soha, és elmentem a Gourmet fesztiválra, ahol korábban még soha nem jártam. Az pedig külön kenegette a májamat, hogy én voltam az egyik meghívott. Oké, who else?
Innen is szemezgethettek
Egyszerû balzsamecetes padlizsánkrém
Rigatoni torta
Cserepes csirke
Héjában sült krumpli kakukkfüves, pirított gombával és krémsajttal