Nespresso. Gourmet. What else?

2014-06-01

sponsored links

Vannak olyan pillanatok az életben, amikor az ember lányát eléggé meglepik és hirtelen azt sem tudja, most mi van. Gyanútlanul kinyitja a levelesládáját (aka mailbox), és egyszer csak ott talál egy meghívást egy ismert és elismert, jó nevû cégtõl egy rendezvényre, amirõl hallott már ez a bizonyos ember lánya, de olyan távol volt tõle, mint rakott krumplitól a kaviár.

Szûnni nem akaró hála a Nespressonak, amiért úgy gondolták, ott a helyem a Gourmet fesztivál szakmai napján, azon a kávékóstolón, amit csak szûk körben rendeztek meg. Már egyértelmû, hogy vajmi keveset tudtam eddig a kávékról. Na de most okosabb lettem. :)

nespresso_vakteszt_merge1

Az egyik tuti dolog az volt, hogy legálisan szürcsölhettem. Mert ugye agyonszabályozott világunkban szürcsölni illetlenség, a kölköket is folyton presszionáljuk, hogy ne szürcsöljenek, meg ilyenek. Kávét kóstolni pedig úgy a legjobb. Három fajtával ismerkedtünk meg, három termõterületrõl, különbözõ pörköléssel. India, Kolumbia, Brazília. Tényleg döbbenetes a különbség az egyes területek kávéja között, a pörkölésrõl már nem is beszélve. Vakteszt volt, az elhangzottak alapján kellett beazonosítani a kávéfajtákat. És felismertük. :) Oké, nem volt nehéz dolgunk, elég jó tanárunk volt. Nagy Zsolt, a Nespresso kávészakértõje, egyszerûen, érthetõen mesélt kávé(k)ról, kávézásról. Jutalmul kaptunk egy igen tuti nyári kávés ?desszertet?, amit Zsolt maga kísérletezett ki. A maracujás döbbenetesen finom volt, nem különbül a kókuszos.

gourmet_fesztival (39)

A Nespresso ugyan nem a legolcsóbb kávé, de nem is a megfizethetetlen kategória. A minõség pedig garantált, a kínálat széles, de nem annyira, hogy elvesszünk benne. Bárki találhat magának olyat, ami tuti leveszi a lábáról. És még mielõtt szárnyra kelne a pletyka, a bejegyzésem nem egy szponzorált hirdetés, pusztán egy élménybeszámoló a csütörtök délutánomról. Egy kicsit ugyanis más volt, mint a játszótéri homokozóban állni. :)

Azért pedig külön pont jár a Nespressonak, hogy az alumínium kávépatronok újrahasznosításra kerülnek. A Nespresso pontokon le lehet adni a kiürült partonokat, a cég gondoskodik róla, hogy a megfelelõ helyre kerüljenek. Dicséretes. Talán egy kicsit erõteljesebben lehetne ezt reklámozni. Én nem tudtam, és a többiek sem. Igaz, nekünk nem Nespressonk van. ;)

És ha már ott voltam, szétnéztem, fõleg, hogy ismeretlen ismerõsökkel is találkoztam. :) Olyan ételeket kóstoltunk meg, amit egy szerdai napon valószínûleg soha nem ettem volna, mert nem igen járunk étterembe. Fõzök én otthon, vagy mi a szösz. Kemencében sült focaccia burratoval (mozarella tejszínnel) az Anyukám mondtánál, isteni rebarbarás leves magos puffanccsal a Rosinante standján és egy elképesztõen újragondolt, de valami döbbenetesen jó rakott krumpli (bocs, burgonya) a Borkonyhától.

Még egyszer nagy köszi a Nespressonak, hogy vette a fáradtságot és vadászott egy kicsit a kevésbé ismert gasztroblogok között, így két legyet ütöttem egy csapásra: egkóstoltam a Nespresso kávékat, amit elõtte még soha, és elmentem a Gourmet fesztiválra, ahol korábban még soha nem jártam. Az pedig külön kenegette a májamat, hogy én voltam az egyik meghívott. Oké, who else? ;)



anyukam_mondta_focaccia_merge2

borkonyha_rakottkrumpli_merge3rosinante_rebarbara_merge4










Innen is szemezgethettek




egyszerû padlizsánkrém balysamecettel
Egyszerû balzsamecetes padlizsánkrém



Rigatoni torta



Cserepes csirke


kakukkfüves gombával töltött krumpli (2)
Héjában sült krumpli kakukkfüves, pirított gombával és krémsajttal




Folytats a blogon ... rizsazzunk.cafeblog.hu/2014/06/01/nes...

sponsored links

Keres?s