Nemzeti színû ételek
sponsored links
Vasi pecsenye
Sertéscombból, karajból, vagy szép lapockából készítsük. Szeletenként körülbelül 1 gerezd fokhagymát számítsunk. A hússzeleteket sózzuk be, rakjuk egymásra egy dobozban, és közéjük apróra vágott fokhagymát tegyünk. Öntsünk rá annyi enyhén sós tejet, hogy ellepje. Másnap a húsokat töröljük szárazra, mártsuk paprikás lisztbe, és forró olajban süssük ki õket. Most még egy kis õrölt paprikát is szórtam a húsra, hogy pirosabb legyen, de eredetileg nem kell.
Savanyú uborka helyett adhatunk salátát:
Kell hozzá 20 dkg fehér káposzta szálasra vágva, 1 kis paradicsom, néhány szelet uborka kockára vágva. Enyhén sózzuk meg, keverjük össze, és egy fél óra múlva már jó is.
Ünnep lévén húslevest is fõzünk. A zöldséget tálalhatjuk így is:
Továbbgondolás:
Isten, haza, család. Ez a három érték határozza meg az életemet. Hogy milyen sorrendben? Inkább egy kör mentén elhelyezkedve képzelem el a szavakat, mert mindegyik fontos. Azért Isten felé billen el a mérleg, de ha lázas a gyerek, természetesen otthon maradok vele vasárnap délelõtt is, nem megyek templomba. Viszont Isten az, aki a család felé fordított, amikor nagyon jól éreztem magam karrierépítõ, dolgozó nõként.
És Isten az, aki népeket teremtett. A Jelenések könyvében szó van az üdvözültek nagy sokaságáról "minden nemzetbõl és ágazatból, és népbõl, és nyelvbõl." (Jelenések 7.9) Tehát a Biblia nem internacionalista, nem támogatja a világpolgár eszméjét. Minden jó keresztyén jó hazafi is egyben. Én legalább is így látom.
Egy írás errõl a honlapomról: