Nemzetek karácsonyi sütije - Spanyolország: polvorón

2012-12-05

sponsored links

porvolón

A polvorónra több konyha leg is ráillik. Például a legfurcsább liszt ami süteménybe kerülhet, ebben van. A liszt készítésekor keletkezik az egyik legkellemetlenebb konyhai szag, ami számomra létezik. Az egyik legfinomabb aprósütemény, és legjobban azt szeretem benne ha végre elfogy, mert akkor a gyerekeim újra tudnak más ételre is gondolni.

A hozzávaló lisztet 25 percen keresztül sütni, pirítani kell a sütõben, ez nem is annyira büdös, mint inkább az egész lakásra rátelepedõ kellemetlen szag. Ám ez a pirított sárgává váló liszt nagyon jót tesz a tésztának. Amikor tavaly elõször készítettem, csak a kíváncsiság hajtott, most viszont a tapasztatlat mondatja velem, hogy ezt nagyon meg lehet szeretni. Ritkán emlékezem meg kétszer valamirõl a blogon, úgyhogy mindenki elhiheti, ezt érdemes megsütni. Jobb mint a mi vaníliás kiflink. Omlós, porhanyós, és fûszeres.

Hozzávalók:

220g liszt pirítva

200g vaj szobahõmérsékletû ...


Folytats a blogon ... kajapiazongora.blog.hu/2012/12/05/nem...

sponsored links

Keres?s