nemfeketefehér, nemigen, igen, nem
sponsored links
mákkrém borban fõzve, sóban eltett citrommal
hozzávalók: 1,5 dl bor, 4 ek darált mák, sóban eltett citrom apróra vágva/ friss citromhéj+só, borókabogyó
1. A mákot fõzzük fel a borban, mindaddig míg el nem párolog a bor. Ha nincs citrombefõttünk, ami természetesen nem elvárható, akkor az apróra vágott citromhéjat is fõzzük meg a mákkal együtt.
2. Fûszerezzük a krémet kevés egész borókabogyóval, ami remekül illik ízében és küllemében is a krémhez, illetve friss citrom felhasználása esetén szórjuk meg durva szemû sóval.
Hidegen társíthatjuk sült zöldségekhez, pirítósokhoz.
földimogyorós, csokoládés babkrém
hozzávalók: 10 dkg fekete bab, 5 dkg étcsokoládé, 10 dkg sózott, pirított földimogyoró, 6 gerezd fokhagyma apróra ...