Nem vagyok formában
sponsored links
Az elmúlt egy hétben valahogy úgy jött ki a lépés, hogy habár szinte minden nap készítettem valami finomságot a konyhában, de valahogy mindegyikbe belecsúszott valami pici bibi, ami megakadályozott abban, hogy lencsevégre kapjam a végeredményt. A banánkenyérnek a teteje repedt meg túlságosan, a kacsa nem lett elég puha, a wokos tésztában picit puhák lettek a zöldségek. Beismerem, nem vagyok most formában. De szerintem betegeskedés után ennyi még belefér. :) Cserébe nagyon finomakat eszünk, csak nem kerülnek fel a blogra - egyelõre. Mert bizony a mai wokos vacsorát muszáj lesz hamarosan újra elkészítenem, mert fantasztikus íze lett.
Így ha ezt a wokos receptet még nem is, de egy másikat hozok. Én nagyon szerettem ezt is, fõleg, mert hús nélküli, és mostanában egyre inkább keresem a hús nélküli recepteket.
Ja és a legújabb felfedezésem, nagy bologságomra, hogy lehet kapni cukor nélküli szójaszószt. Boldgság. :) Ja és még szezámolajat is kaptam végre, isteni ízt ad a zöldségeknek!
Ázsiai zöldséges pirított barna rizs
- 11 dkg barna rizs
- 12 dkg zöldborsó
- 3 szál újhagyma
- 1 jó nagy sárgarépa (kb. 14 dkg)
- 3 cmgyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek szójaszósz
- 1-2 kis szárítottchili / friss
- olívaolaj
A rizst leöblítjük, majd kevés olívaolajon megpirítjuk. Felöntjük kétszeres mennyiségû enyhén sós vízzel és lefedve 45 perc alatt megfõzzük. A sárgarépát vékonyan felcsíkozzuk, az újhagymát hosszában félbe vágjuk és kb 3-4 centis darabokra vágjuk. A fokhagymát és a gyömbért felaprítjuk. A zöldborsót lobogó, enyhén sós vízben kb. 5 perc alatt megfõzzük.
Két evõkanálnyi olívaolajat felhevítünk a wokban (vagy magasabb falú serpenyõben), beledobjuk a fokhagymát, a gyömbért és a chilit, egy percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát. Kb. 5 perc sütés elég is neki. Ekkor hozzáadjuk a megfõtt zöldborsót, a szójaszószt, majd legvégül a rizst. Továbbra is nagy lángon hagyjuk és még néhány percig pirítjuk, néha átforgatva.
CH tartalom: 38 g CH / adag
Kalóriatartalom: 244 kcal / adag
(amennyiben olyan suójaszószt használunk, amely nem tartalmaz cukrot, az 36 g CH-t jelent)
Így ha ezt a wokos receptet még nem is, de egy másikat hozok. Én nagyon szerettem ezt is, fõleg, mert hús nélküli, és mostanában egyre inkább keresem a hús nélküli recepteket.
Ja és a legújabb felfedezésem, nagy bologságomra, hogy lehet kapni cukor nélküli szójaszószt. Boldgság. :) Ja és még szezámolajat is kaptam végre, isteni ízt ad a zöldségeknek!
Ázsiai zöldséges pirított barna rizs
- 11 dkg barna rizs
- 12 dkg zöldborsó
- 3 szál újhagyma
- 1 jó nagy sárgarépa (kb. 14 dkg)
- 3 cmgyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek szójaszósz
- 1-2 kis szárítottchili / friss
- olívaolaj
A rizst leöblítjük, majd kevés olívaolajon megpirítjuk. Felöntjük kétszeres mennyiségû enyhén sós vízzel és lefedve 45 perc alatt megfõzzük. A sárgarépát vékonyan felcsíkozzuk, az újhagymát hosszában félbe vágjuk és kb 3-4 centis darabokra vágjuk. A fokhagymát és a gyömbért felaprítjuk. A zöldborsót lobogó, enyhén sós vízben kb. 5 perc alatt megfõzzük.
Két evõkanálnyi olívaolajat felhevítünk a wokban (vagy magasabb falú serpenyõben), beledobjuk a fokhagymát, a gyömbért és a chilit, egy percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát. Kb. 5 perc sütés elég is neki. Ekkor hozzáadjuk a megfõtt zöldborsót, a szójaszószt, majd legvégül a rizst. Továbbra is nagy lángon hagyjuk és még néhány percig pirítjuk, néha átforgatva.
CH tartalom: 38 g CH / adag
Kalóriatartalom: 244 kcal / adag
(amennyiben olyan suójaszószt használunk, amely nem tartalmaz cukrot, az 36 g CH-t jelent)