Nem tehetek róla
sponsored links
Errõl viszont a cukkini tehet, mert annyira finom és egészséges. Viszonylag semleges ízû épp ezért nagyon jól és könnyen fûszerezhetõ, bármivel. Egész alacsony a kalória tartalma 10 dekában csupán 32 kilokalória van, ami nagyon jól kihasználható a súlycsökkentõ diétában.
Nem is gondolnánk, hogy mennyi mindenre használható a cukkini.
Nálunk otthon, amíg cukkini terem "minden" cukkinibõl van. Az én drága Mamikám a tökfõzeléket, a káposztás fõzelék féléket, a lecsó szerû ételeket és a mákos-rétest is cukkinibõl, cukkinivel készíti, de szokott elrakni savanyúságnak is, illetve uborka saláta módjára is feltálalja.
Szeretem a tejfölt.
Talán másfél éve kaptam rá a tejfölre, az igazi jó magyar tejfölre. Ezt a megalvadt tej tetején képzõdõ anyagot a világ nagyon sok részén ismerik illetve használják. Nálunk többnyire 20 és 12 % zsírtartalmú változata a gyakori, de más országokban 10 és 20-nál is több % közti zsíratralommal kerül forgalomba. Valószínûleg az orosz konyhától származik, de talán nálunk lett az egyik legjellemzõbb konyhai alapanyag.
Sokunknak meglehet az az emlékképe, hogy kiflivel mártogatjuk ki a mûanyagpohárból a finom savanykás tejfölt :) Ez azért volt jobb a tejnél, vagy kakaónál, mert a kifli nem ázott olyan hamar szét és így (ügyesebbek) cseppmentesen tudtuk elfogyasztani ...
Nálunk otthon, amíg cukkini terem "minden" cukkinibõl van. Az én drága Mamikám a tökfõzeléket, a káposztás fõzelék féléket, a lecsó szerû ételeket és a mákos-rétest is cukkinibõl, cukkinivel készíti, de szokott elrakni savanyúságnak is, illetve uborka saláta módjára is feltálalja.
Szeretem a tejfölt.
Talán másfél éve kaptam rá a tejfölre, az igazi jó magyar tejfölre. Ezt a megalvadt tej tetején képzõdõ anyagot a világ nagyon sok részén ismerik illetve használják. Nálunk többnyire 20 és 12 % zsírtartalmú változata a gyakori, de más országokban 10 és 20-nál is több % közti zsíratralommal kerül forgalomba. Valószínûleg az orosz konyhától származik, de talán nálunk lett az egyik legjellemzõbb konyhai alapanyag.
Sokunknak meglehet az az emlékképe, hogy kiflivel mártogatjuk ki a mûanyagpohárból a finom savanykás tejfölt :) Ez azért volt jobb a tejnél, vagy kakaónál, mert a kifli nem ázott olyan hamar szét és így (ügyesebbek) cseppmentesen tudtuk elfogyasztani ...