Nem múlhat Márton nap liba nélkül
sponsored links
Egyébként is imádjuk, de ilyenkor a családban kötelezõ libát enni valamilyen formában.
Aranyos, kedves hagyomány szerintem és szorgalmasan be is tartjuk.
Csodás az aranyló libaleves lúdgége tésztával, a ludaskása nagyon nagy kedvencem és egészséges étel a rengeteg fõtt zöldséggel és libaaprólékkal, valami fenséges a libatepertõ lilahagymával reggelire vagy elõételnek, a ropogósra sült libacomb vagy libamell párolt lilakáposztával, de amit a legeslegjobban szeretek, viszont a legritkábban szoktunk enni az a zsírjában sült hízott liba mája, mert hogy aranyárban adják kilóját. Azért idõnként megreszkírozom, csakhogy el ne felejtsük az ízét.
Na idén vettem egy fél mellet és bõrös libahájat, annak a zsírjában sütöttem ki, a következõ poszt errõl fog szólni.
Idén Márton napon libamellet sütöttem, mondanom sem kell isteni finom volt a ropogósra sült bõrével, omlós húsával.
Semmi különös faxnit nem csinálok, sózom, borsozom, beirdalom kockásra a bõrét, majd bõrével lefelé teszem a tepsibe, kevés vizet öntök alá és 1-2 rozmaringágat majd beteszem lefóliázva a sütõbe párolódni.
ez kb. 1 óra, ezalatt elkészítem a köretet, sós vízben fõtt krumplit, amit majd összetörök és a forró libazsírral lazítok, és a ...