Nem mindig csíp a wasabi

2012-04-13

sponsored links


Tavaly szülinapomra egy fõzõtanfolyamot kaptam Kakaórockertõl. Sokáig halogattam a döntést, mert mindenképpen a legjobbat szerettem volna választani és szinte napról napra változott, hogy éppen mi az aktuális kedvenc tanfolyamom. Aztán nagy nehezen mégis megszületett az elhatározás: macaron sütésre megyek. Azért választottam ezt, mert én kis naiv egyszer (még a tanfolyam elõtt) hirtelen felindulásból megpróbáltam macaront készíteni, de kudarcot vallottam és azt gondoltam itt majd jól elárulják nekem a macaronok igazi titkát. A tanfolyam nagyon jól sikerült, de valamiért azóta sem mertem itthon újra nekiállni, talán azért, mert bennem vannak a régi parák :) 
A tanfolyamon azonban az egyik elkészített töltelék tejcsokis-wasabis ízesítésû volt, ami már ott nagyon megfogott és gondoltam, ha már macaront úgysem sütök, legalább a tölteléket felhasználom. Ezúttal mandulás kekszbe töltöttem...
Ha valaki egy kicsit is idegenkedne a wasabitól, ne tegye, mert nem csípõs, csak egy kis különleges ízt ad a tejcsokoládénak.

Mandulás keksz wasabis tejcsokoládékrémmel

Hozzávalók:
a kekszhez:
20 dkg vaj
20 dkg liszt
10 dkg darált mandula
2 db tojás ...

Folytats a blogon ... lelekkonyha.blogspot.com/2012/04/nem-...

sponsored links

Keres?s