Nem minden pálinka ami szilva - Szilvás gombóc

2012-10-17

sponsored links

szilva_61465462_n.jpg

Mostani alanyunk a burgonya alapú gyúrt tészták közé tartozik, melyek jellegzetes képviselõi a magyar tésztaétel-kínálatnak. A burgonyás alaptészta felhasználásával köreteket, vagy épp levesbetéteket is kreálhatunk. A szilvából nem csak a pálinka isteni, hanem a gombóc is. A családunk ezt is, azt is kedveli. Nem túl gyakran az igaz, de azért bizonyos idõközönként mégiscsak az asztalunkra kerül. Mindkettõ. Olyankor pedig nagy vehemenciával vetjük rá magunkat, jóllehet az Indul a bakterház-féle dobálózás eddig még elmaradt...de ami késik, nem múlik szokták mondani.

Lássuk csak, hogyan is álljunk neki az alaptésztánknak.  A hozzávalók 1kg burgonyához viszonyítva a következõk:

  • 1kg burgonya
  • 25 dkg finomliszt
  • 2db tojás
  • Só, és egy kevés sertészsír (kb. 10 dkg)

További hozzávalók a szilvás gombóchoz:

  • Kb. fél kg szilva
  • Õrölt fahéj ...

Folytats a blogon ... aprochef.blog.hu/2012/10/17/nem_minde...

sponsored links

Keres?s