Nem minden pálinka ami szilva - Szilvás gombóc
sponsored links
Mostani alanyunk a burgonya alapú gyúrt tészták közé tartozik, melyek jellegzetes képviselõi a magyar tésztaétel-kínálatnak. A burgonyás alaptészta felhasználásával köreteket, vagy épp levesbetéteket is kreálhatunk. A szilvából nem csak a pálinka isteni, hanem a gombóc is. A családunk ezt is, azt is kedveli. Nem túl gyakran az igaz, de azért bizonyos idõközönként mégiscsak az asztalunkra kerül. Mindkettõ. Olyankor pedig nagy vehemenciával vetjük rá magunkat, jóllehet az Indul a bakterház-féle dobálózás eddig még elmaradt...de ami késik, nem múlik szokták mondani.
Lássuk csak, hogyan is álljunk neki az alaptésztánknak. A hozzávalók 1kg burgonyához viszonyítva a következõk:
- 1kg burgonya
- 25 dkg finomliszt
- 2db tojás
- Só, és egy kevés sertészsír (kb. 10 dkg)
További hozzávalók a szilvás gombóchoz:
- Kb. fél kg szilva
- Õrölt fahéj ...