Nem kell mindig kaviár, avagy cukkinifõzelék egyszerûen
sponsored links
Majdnem egy ládányi cukkinit kaptam aSzüleim kertjébõl. Zöldet és sárgát vegyesen. Mi is készüljön belõle? Joghurtos saláta vagy paradicsomos cukkinifasírt esetleg ez a finom cukkini fõzelék, ami nem is igazi fõzelék, hiszen nincs benne liszt. Sûrítve magával a zöldség egy részével van. Könnyû, finom és gyors vacsora vagy ebéd. Még magában is nagyon finom.
Néhány hete amikor a barátainkkal beültünk egy étterembe, egyik barátunk cukkinis tökfõzeléket rendelt borjú karajjal. Még a top éttermek is szívesen nyúlnak a fõzelékhez vendégeik legnagyobb örömére.
A címben említett könyvet még húszas éveim kezdetén olvastam. Emlékszem akkor nagyon tetszett. A napokban ismét a kezembe került, újra el fogom olvasni.
Hozzávalók:
1,2 kg cukkini gyalulva (a nagyobbak hámozva, a pici zsengék héjastul), fél fej vöröshagyma vagy 1 fej salotta hagyma, 500 ml Cserpes Kefír, só,olívaolaj, néhány ...