Nem csak fanatikusoknak
sponsored links
Sajnos rengeteg helyen találkozhatunk a sonkahagyma, salotta néven való emlegetésével, pedig nem egy dologról van szó.
A salottahagyma pici, gömbölyded (esetenként kicsit nyúlott), húsa érettségi foktól függõen lila, halvány lilás; a teljesen beérett példányok íze, kellemes, elviselhetõen a fokhagyma felé hajlik.
A sonkahagyma hengeres, átlagosan 5-7 dekás, fehér húsú, nem túl erõs ízû és ezért pompás salátának(-ba), való hagymaféle; és én nagyon szertetem.
A keveredés a francia nevek miatt lehet ami, échalote és échalion; salotta és sonkahagyma.
EZ A SONKAHAGYMA, de nem salotta
SONKAHAGYMA,
ROZMARINGOS - MÉZZEL KARAMELIZÁLVA
Hozzávalók:
személyenként
4-5 db sonkahagyma
1 ek. méz
1/2 dl fehérbor (száraz)
1/4 db zöldlama ...