Nem bírtam tovább
sponsored links
Annyi jót és finomat hallottam már róla, és természetesen kóstoltam is, hogy nem bírtam tovább. Vettem a "fáradtságot" utána néztem, variáltam rajt egy picikét és elkészítettem.
Mivel van a környezetemben olyan emberke aki nem nagyon eheti meg a tejfölt, ezért ki- illetve lehagytam (az igazság meg az, hogy nem volt itthon és lusta voltam elugrani érte) és inkább egy a szokottnál talán lazább, burgonyásabb tésztát gyúrtam hozzá. Rátétként pedig egy Õrülten Jó ízkombinációt alkottam.
Azt, hogy minek neveztem el, abban a kölyökkori emlékeim döntöttek. Ugyanis ezt, pontosabban ilyesmi lepényféléket langallónak vagy töki pomposnak nevezik általában; de nálunk Magdus nénje csak egyszerûen krumplis-lepénynek hívta, hagymával és köménnyel volt megszórva, mellé pedig igazi "márványos", házi aludt tejet kanalaztunk.
KRUMPLIS LEPÉNY,
MINDEN FÖLDI JÓVAL
Hozzávalók:
30 dkg burgonya
35 dkg liszt
1 db tojás
10 dkg zsír
2 dkg élesztõ
1 dl tej + kristálycukor ...
KRUMPLIS LEPÉNY,
MINDEN FÖLDI JÓVAL
Hozzávalók:
30 dkg burgonya
35 dkg liszt
1 db tojás
10 dkg zsír
2 dkg élesztõ
1 dl tej + kristálycukor ...