Nektarinos sajttorta
sponsored links
Nyáron mindig törekszem arra hogy sütés nélküli süteményeket készítsek.
Ez a recept egy 26 cm-es kerek tortaformába lesz elég.
Én most három 10 cm-es kicsi tortaformába osztottam el ezt az adagot.
Ha tetszik a recept ,próbáljátok ki!
Hozzávalók a kekszes alaphoz :
30 dkg vaníliás Gyõri keksz
16 dkg olvasztott vaj
Hozzávalók a sajtkrémhez :
30 dkg fehér csokoládé
50 dkg mascarpone
4 dl. habtejszín
1 cs.Dr Oetker expressz zselatin fix instant 20 g.
ízlés szerint porcukor, nálam 5 dkg
( ..ha édesen szeretitek tehettek bele 10-15 dkg porcukrot is )
2 db reszelt citromhéj
4 db nektarin barack kockákra vágva + 1 db a díszítéshez
Elkészítése :
Elsõ lépésben készítsük el a kekszes alapot.
Daráljuk le a kekszet, és keverjük össze az olvasztott vajjal.
Egy 24 cm-es kerek tortaformát béleljünk ki folpakkal.
A kekszes alapot öntsük bele és a kezünkkel lapogassuk el.
Ügyeljünk arra hogy alaposan nyomkodjuk le a tortaforma alján az öklünkkel a kekszes alapot, majd tegyük be a hûtõbe kb 20 percre.
Készítsük el a sajtkrémet.
A csokoládét olvasszuk fel az olajjal vízgõz felett,vagy a mikróban és hagyjuk hogy langyosra kihûljön.
A tejszínt verjük fel kemény habbá, a habfixporral.
A mascarponét keverjük ki ízlés szerinti porcukorral és a reszelt citromhéjjal, majd keverjük hozzá az olvasztott csokoládét és az elõzõleg felvert tejszínhabot.
Ezzel készen is van a sajtkrémünk.
Vegyük elõ a megdermedt kekszes alapot és öntsük rá a sajtkrém felét.
Egy 24 cm-es kerek tortaformát béleljünk ki folpakkal.
A kekszes alapot öntsük bele és a kezünkkel lapogassuk el.
Ügyeljünk arra hogy alaposan nyomkodjuk le a tortaforma alján az öklünkkel a kekszes alapot, majd tegyük be a hûtõbe kb 20 percre.
Készítsük el a sajtkrémet.
A csokoládét olvasszuk fel az olajjal vízgõz felett,vagy a mikróban és hagyjuk hogy langyosra kihûljön.
A tejszínt verjük fel kemény habbá, a habfixporral.
A mascarponét keverjük ki ízlés szerinti porcukorral és a reszelt citromhéjjal, majd keverjük hozzá az olvasztott csokoládét és az elõzõleg felvert tejszínhabot.
Ezzel készen is van a sajtkrémünk.
Vegyük elõ a megdermedt kekszes alapot és öntsük rá a sajtkrém felét.
Rajuk rá az összevágott barackokat és fedjük be a maradék sajtkrémmel.
Tegyük be egy éjszakára dermedni a hûtõbe.
Tegyük be egy éjszakára dermedni a hûtõbe.