Nektarinos joghurttorta
sponsored links
Ez egy gyors, egyszerû nektarinos süti recept, amit azoknak ajánlok, akik nem szeretnek órákat a konyhában tölteni egy süti kedvéért. Ráadásul még az is vonzóbbá teheti a receptet hogy sütés nélkül készíthetõ. Próbáljátok ki!
Hozzávalók a torta aljához:
300 g édes keksz
160 g olvasztott vaj
Hozzávalók a krémhez:
700 g görög barackos passiógyümölcsös joghurt
250 g habtejszín ( Folyékony állapotában mérve! )
120 g porcukor
20 g / 1 csomag zselatin
3 db nagyobb nektarin kisebb darabokra összevágva
Továbbá: 24 cm-es kerek kapcsos tortaforma, folpack
Hozzávalók a díszítéshez:
2-3 darab nektarin
Elkészítése:
Az alaphoz daráljuk le a kekszet és keverjük össze az olvasztott vajjal.
A tortaformát béleljünk ki teljesen folpackkal, majd tegyük bele a vajjal összekevert kekszet.
Kezünkkel alaposan nyomkodjuk egyenletesen le és tegyük a hûtõbe,amíg elkészítjük a krémet.
A krémhez a joghurtot keverjük össze a porcukorral .
A tejszínt verjük fel kemény habbá.
A zselatint oldjuk fel 50 ml vízbe és fõzzük fel,majd keverjük hozzá a joghurthoz.
Adjuk hozzá a keményre vert tejszínt.
Kavarjuk hozzá az apró darabokra összevágott nektarint.
Keverjük át és öntsük rá a torta alapunkra.
Tegyük a hûtõbe egy éjszakára dermedni.
Másnap, vegyük ki a formából és a tetejét ,díszítsük a nektarinnal tetszésünk szerint.