Nekem sem sikerül mindig
sponsored links
Tegnap nem írtam bejegyzést, mert kicsit elkeseredtem a sikertelenségemen. De átgondoltam, nemcsak a sikerült dolgokat kell megmutatni, hanem a kevéssé sikereseket is.
Szóval elhatároztam tegnap, hogy fõzök, egy fazék húsos káposztát. Meg is vetettem Legkisebbikemmel az alapanyagokat. Sertéslapockával akartam fõzni, de azt nem kapott a hentesnél, ezért csülköt hozattam a káposztához. Úgy gondoltam kipróbálom gyorsfõzõ fedõvel hogy sikerül. A gond csak az volt, hogy ugyanúgy készítettem elõ, mint máskor, vagyis a rétegek közé szórtam lisztet és õrölt paprikát is. Aztán felöntöttem fél liter forró vízzel, lezártam a fazekat és fõni tettem a káposztámat. Szokásos jelzések után 35 percig fõztem takarékon, aztán visszahûtöttem, kinyitottam. Gyönyörûnek tûnt, szép színe volt és szépen megpuhult a káposzta is és a hús is. Aztán mikor megkevertem, akkor érzõdött, hogy ez biza szépen lesült. Gyorsan átöntöttem másik edénybe, vigyázva, hogy ne menjen bele a leégett részbõl. Sajnos érzõdött rajta, hogy odakozmált, de azért ehetõ volt. Csak lett egy kis "füstös" mellékíze.
Legközelebb nem teszek bele lisztet, csak amikor megfõtt, akkor fogom berántani.
Ezekbõl készült: 1 bõrös csülök ...