Nekem ne lenne pizzám

2012-07-13

sponsored links


Ha akarnám se tudnám letagadni, hogy nagyjából öt évig pizza gyártással kerestem a kenyérrevalót (pedig meg is süthettem volna magamnak a kemencében, na mindegy). 
A olyan kezdeti nehézségek után; mint például megtalálni, kikísérletezni az igazi jó vagy legalábbis nekünk tetszõ tésztát; mondatom ölég népszerû lett a mi illetve az én pizzám. Bár, szerintem az én esetemben, a személyes varázs (jajj, milyen szerény vagyok) is belejátszott a pizzám dicséretébe, na meg talán az is akkortájt az elsõk voltunk a városkánkban akik felvállalták eme méltán híres és népszerû ételféleség hazai felfuttatását.
Ennek már tizenöt éve, mégis, a mai napig találkozom olyan emberékkel akik nosztalgiázva dicsérik az akkori munkásságomat és persze kérik a receptet. Õszintén mondom, nem emlékszem pontosan; ezért mindig próbálok kitérni a válasz alól és olyanokat mondok, hogy a legegyszerûbb kelt tészta, de nagyon sok változata van, magam is egy csomót hallottam már. Például, van ahol sörrel dagasztják, vagy éppen tojást raknak a tésztába, de ettem már egy csepp ecettel készültet is. Az igazi olaszok egyik fele esküszik az olajra, a másik fele a világ pénzéért sem tenne bele. Anyutól pedig azt láttam, hogy 50 dekányi liszthez, egy darab (kb..10dkg) fõtt burgonyát reszel és ezzel is lágyítja a tésztát.
Én azt a fajta pizzát szeretem amelyik nem vastag tésztájú, van tartása tehát amikor kézbe veszem a szeletet nem cafog, nem hajlik le a vége pontosabban a közepe, nincs indokolatlanul telepakolva "mindenféle finomsággal"; a paradicsomon és sajton kívül egy-két, max: három dolog lehet rajta, de abból is kevés. Amit talán az egyik legfontosabbnak tartok, az az,  hogy rátétekkel se legyen fél centinél több a vastagsága.  (Kivétel az olajbogyó...stb.) A másik a jó ízû tészta.

PIZZA 
ahogy én szeretem
Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2012/07/...

sponsored links

Keres?s