Ne aggódj a káposzta miatt
sponsored links
Nem is olyan rég történt, hogy ráizgultam a Székelykáposztára.
Arra emlékeztem, hogy savanyú káposzta az van otthon és úgy nagyjából minden ami kell hozzá. A húst kellett megvennem, és biztos ami biztos alapon, egy darabka kenyérszalonnát, mert az még nem rontott el semmit. A boltban pont akkor pakolták ki a friss zöldárút és megakadt a szemem, a csodálatos zsenge karalábén ami egyszerre ugrott is a kosaramba.
A karalábét sokan, sokféle módon készítik, pompásnál pompásabb étkek születhetnek belõle, de olyan levest, mint az én Mamikám, olyant senki nem tud. Gondoltam elkérem tõle a receptet és megosztom veletek. Azt túlzás lenne állítani, hogy meglepõdtem, de a válasz csak ennyi volt -Hát, hogyan egyszerûen, semmi extra...
Így van ez kérem szépen; azért, én még, annyit hozzátennék - semmi extra, plusz egy nagymama!
Na,de vissza a káposztához. Haza érve gyorsan felraktam a pörköltet, elõvettem a káposztát... hoppá!, ez tegnapelõtt még több volt... most mi lesz?! Sokáig nem sopánkodtam a dolgon, gondoltam lesz, ami lesz, feláldozom a karalábét és azzal dúsítom a káposztát .
Ez meg annyira bejött, még a Mamikámnak is, hogy azóta már ismét elkészítettem, de a káposztát teljesen kifelejtettem belõle.
A hiányzó káposztát, természetesen nem nyelte el a föld és még csak el sem lopták, hanem a Mamikám olajos-káposztát készített magának vacsira. Most jut eszembe, az olajos-káposztáról még nem is írtam; na, majd hamarosan ez is megtörténik; addig is...
SZÉKELYKARALÁBÉ
Hozzávalók: 50 dkg sertéslapocka ...