Natúr szelet paradicsomos gerslivel.

2012-02-02

sponsored links


A gerslit kitudja miért,  hosszú ideig nem fõztem, pedig gyerekkoromba  bizony rizs helyet sokszor ez került az ételbe. Pedig még azt sem mondhatom, hogy nem szerettem. Nemrégiben vásárláskor megláttam az üzletben a polcon, és be is szereztem néhány csomaggal. Azóta pl. a székelykáposztába is gersli kerül a rizs helyett, és a céklalevesbe belefõzött húsgombócba is azt tettem. Most pedig egy igazán finom köretet készítettem belõle. Mivel mostanában megpróbálok diétásabb ételeket fõzni, így ma natúr hússzeleteket sütöttem, és köretnek pedig fûszeres-paradicsomos gerslit készítettem. A rizottóhoz hasonlóan, a folyadékot apránként adagolva, fõztem készre.  Nagyon finomra sikeredett, bevallom amikor hozzákezdtem a fõzéshez, nem is gondoltam volna. Egy biztos, nekem nagyon ízlett, és ezután gyakrabban kerül a tányérra. Igaz egy kevés tejszín is került bele, de ettõl szerintem még egy diétába simán beilleszthetõ. 

Hozzávalók:

20 dkg gersli (árpagyöngy)
1 lilahagyma (kisebb)
2 gerezd fokhagyma
2 dl sûrített paradicsom
2 dl fõzõtejszín
5-6 dl víz ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2012/02/n...

sponsored links

Keres?s