Natúr sertés máj fokhagymásan
sponsored links
A mai napra egy kivétellel csupa olyan étel készült, ami már szerepel a blogon. Zöldborsóleves csigatésztával,
Rántott csirkemell és sertés máj (házi zsemlemorzsában), tejes-margarinos krumplipürével. Az egyetlen, ami még nem szerepel a blogon, az a natúr sertés máj fokhagymásan. Ehhez néhány - erektõl és hártyáktól megtisztított - sertés máj szeletkét használtam fel. A szeleteket megforgattam lisztben (rétes), aztán felforrósított olajban óvatosan megforgatva megsütöttem. Vigyázni kell, mert a rántott májjal ellentétben ez fröcskölt!! Aztán konyhai törlõvel bélelt tálra szedtem a szeleteket, megsóztam, megborsoztam, és meghintettem fokhagyma granulátummal. Aki a fokhagyma granulátumtól idegenkedik, az használjon finomra reszelt, vagy fokhagyma présen átnyomott fokhagymát. Összességében nagyon finom ebédünk lett, elégedetten vonult el a család a vasárnap délutáni sziesztára :).
Még csak egy szösszenet a tegnapi ebédünkkel kapcsolatban. Tegnap hurkát-kolbászt és tepsis krumplit akartam készíteni, mert ...